Linkuri accesibilitate

Diplomatul american David Kramer despre eventuale pagube colaterale legate de viitoarea prezență în România a scutului anti-rachetă


David Kramer, fost asistent al Secretarului de stat pentru Europa si Eurasia in administratia republicana, a laudat politica administratiei Obama fata de Republica Moldova si de noile autoritati. Intr-un interviu cu radio Europa Libera, David Kramer a spus ca „ in raport cu Moldova politica administratei trebuie laudata, ea sustine noua guvernare prin programul Provocarile Mileniului.

David Kramer a mai spus ca in acest moment, Statele Unite si Uniunea Europeana nu pot face mai mult in problema Transnistriana decat sa ceara reluarea negocierilor 5 plus 2 si retragerea trupelor rusesti. La acest capitol, Kramer atrage atentia ca Republica Moldova ar putea sa aibe de suferit “pagube colaterale”, pricinuite de decizia Romaniei de a gazdui elemente ale scutului antiracheta american.

David Kramer: ”S-ar putea ca Rusia sa foloseasca acest pretext pentru a argumenta ca trebuie sa-si mentina prezenta militara in Transnistria, si este de asteptat ca Transnistria sa foloseasca si ea acest argument”. In interviul in exclusivitate cu postul nostru de radio, Kramer a criticat in acest context politica administratiei Obama in Europa de Est, sustinand ca este atat de preocupata de strategia relansarii relatiei cu Rusia incat ignora alte tari din regiune.

Podcast Politigraf

XS
SM
MD
LG