Linkuri accesibilitate

Asistentul pentru Europa şi Euroasia al Secretarului de stat american - în vizită la Chişinău


Asistentul pentru Europa şi Euroasia al Secretarului de stat american, Steven Pifer îşi continuă vizita la Chişinău, unde se va întîlni cu mai multe oficialităţi şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Ieri, Pifer a avut întrevederi cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin, premierul Vasile Tarlev şi ministrul de externe, Nicolae Dudău.

Oficialitatea americană a transmis preşedintelui Voronin un mesaj din partea şefului administraţiei americane George Bush, care şi-a exprimat speranţa că alegerile locale din 25 mai vor demonstra ataşamentul Republicii Moldova faţă de valorile democratice.

Steven Pifer a reafirmat sprijinul Statelor Unite pentru proiectul de soluţionare a conflictului transnistrean prin federalizarea Republicii Moldova, propus de OSCE.

„Noi, în Statele Unite, sprijinim procesul OSCE, care în ultimele 68 de luni a înregistrat progrese în soluşionarea disputei dintre Chişinău şi Tiraspol” - a declarat în exclusivitate pentru „Europa Liberă” Steven Pifer, asistentul pentru Europa şi Euroasia al Secretarului de stat american.
XS
SM
MD
LG