Linkuri accesibilitate

Ştirea zilei


Căpitanul britanic Al Lockwood a descris astfel situaţia din oraşele Umm Qasr şi Zibayr: „Se revine la normalitate. Se deschid magazinele, se deschid brutăriile, se redeschid şcolile. Noaptea trecută a fost repornită electricitatea în Umm Qasr. Locuitorii încep să îşi dea seama că am venit aici să-i eliberăm, nu să-i ocupăm”.

Purtătorul de cuvînt britanic a precizat însă că sistuaţia rămîne încordată la Basra, unde au loc zilnic lupte între trupele britanice şi forţe irakiene.

Oficialităţile militare americane declară la rîndul lor că numeroasele raiduri aeriene la Bagdad şi în împrejurimi, au slăbit grav unităţile Gărzii Republicane irakiene. Campania aeriană s-a intensificat şi în nordul Irakului.

Posturile de televiziune occidentale au relatat pe de altă parte că trupele irakiene se retrageau lîngă oraşul Kirkuk.

Între timp, ministrul irakian al informaţiilor Mohamed Saeed al Sahaf a declarat că mai multe persoane au fost rănite astăzi cînd un avion american a bombardat două autobuze în care se aflau voluntari internaţionali care s-au dus în Irak înainte de război cu intenţia de a servi drept scuturi umane.
XS
SM
MD
LG