Linkuri accesibilitate

La Chișinău se desfășoară un protest antiguvernamental inițiat de Platforma Demnitate și Adevăr....


... care cere organizarea de alegeri parlamentare concomitent cu cele prezidențiale, la toamnă.

Platforma Demnitate și Adevăr a anunțat începerea acțiunii pentru ora 12, dar participanții continuă să vină. Manifestanții au pornit în coloane spre Piața Marii Adunări Naționale din patru puncte: Memorialul Eternitate, Hotelul Național, Circul din capitală și Uzina Topaz. Pe durata marșurilor circulația rutieră a fost restricționată, fie redirecționată pe străzile adiacente.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:04 0:00
Link direct

În spatele Guvernului pot fi văzuți foarte mulți polițiști. Anterior, conducerea Ministerului de Interne a dat asigurări că numărul forțelor de ordine prezente la eveniment vor fi suficiente pentru asigurarea ordinii publice și pentru a interveni în caz de necesitate.

Inițiatorii protestului susțin că duminică a fost mai puțin transport interurban, sugerând că din cauza asta oamenii au fost împiedicați să ajungă la acțiunea din Chișinău.

Persoanele care vin în coloane în PMAN încă nu au ajuns aici. Deci, numărul cel mai mare de persoane este pe cale de a se apropia, cel puțin așa susțin organizatorii.

Cu doar două zile înainte de manifestație Curtea Supremă de Justiție a dat dreptate Comisiei Electorale Centrale care a respins referendumul Platformei DA luna trecută, pe motiv că inițiatorii nu au adunat cum trebuie cele 400.000 de semnături necesare organizării lui.

Liderii DA își doreau un plebiscit la care electoratul să fie întrebat dacă vrea ca președintele țării să fie ales prin vot popular, dacă trebuie micșorat numărul deputaților și dacă deputații pot fi lipsiți de imunitate parlamentară.

Previous Next

XS
SM
MD
LG