Linkuri accesibilitate

Barcelona out - nici o surpriză


Gerard Pique de la FC Barcelona
Gerard Pique de la FC Barcelona

După aproape zece ani de rodaj la vîrf, echipa a început să patineze în gol.

Barcelona a coborît, de cîteva săptămîni, la nivelul unei echipe bune și asta a fost de ajuns. Atletico Madrid a operat scurt și s-a impus. Barcelona nu putea cere mai mult după ce a fost complet anihilată de munca și inteligența tactică a lui Diego Simeone. Antrenorul lui Atletico Madrid a mutat perfect. Atletico a închis tot în zona de 16 metri și a contraatacat nimicitor. Griezmann a deschis scorul cu o lovitură de cap superbă, la o minge liftată impecabil de Koqe. Cu Messi, Neymar și Suarez blocați, Barcelona a făcut joc de posesie fără dinți. Cu două minute înainte de final, o contră a perforat, iar defensiva Barcelonei, Iniesta a oprit mingea cu mîna și Griezmann a înscris din penalty. În ultimul minut, la o fază interpretabilă, arbitrul putea acorda penalty pentru henț. Barcelona a cerut furios penalty-ul, dar arbitrul a dictat o lovitură liberă și după încă un minut totul era gata. Ușor previzibilă tactic și clar obosită, Barcelona a fost citită perfect de Atletico. Lumea s-a obișnuit cu Barcelona în finală, dar eșecul nu e o surpriză. După aproape 10 ani de rodaj la vîrf, echipa a început să patineze în gol.

Real Madrid e în semifinalele Ligii Campionilor la capătul unei reveniri plină de șansă. După 0-2 la Wolfsburg, Real era obligată să atace. Meciul de la Madrid a început cu iureșul de rigoare. În minutul 16, Real surmontase. Cristiano Ronaldo marcase de două ori, o dată cu noroc, la o deviere nefericită. În mod remarcabil, Wolfsburg s-a trezit din pumni și a preluat controlul. Julian Draxler a condus atacuri foarte bine pregătite și Wolfsburg a ratat două ocazii clare. În minutul 30, Draxler a încheiat meciul. Un accident muscular provocat de un fault l-a scos din joc. E posibil ca înlocuirea lui Draxler să fi decis, de fapt, meciul. După pauză, Real a fost depășită în cîmp, dar Wolfsburg a continuat să rateze. Ronaldo a înscris și al treilea gol, la o lovitură liberă care a trecut norocos prin zid. Wolfsburg nu a reușit replica. Cu Draxler în teren, e aproape sigur că Wolfsburg ar fi înscris, ceea ce ar fi închis meciul. Real a avut noroc, a jucat uneori bine în atac și a arătat, iar, mari probleme defensive.

La Manchester, Paris Saint Germain avea doar varianta atacului. După 2-2 în primul meci, PSG a încercat forcing-ul, dar n-a convins. Două lovituri libere executate excelent de Ibrahimovic au fost parate excepțional de Joe Hart. Manchester City a atacat cu o bună organizare în teren și a așteptat momentul favorabil. Totul se putea termina devreme. În minutul 30, Aguero a scăpat singur și a fost doborît în careu. Tot Aguero a ratat penalty-ul trimițînd pe lîngă. Dar City a știut să treacă peste momentul critic. În minutul 76, la un atac prelungit, De Bruyne, cel mai bun om de pe teren, a driblat lateral și a șutat pe jos, cu mare precizie la rădăcina barei. La 0-1, PSG a încercat să atace, dar arăta, deja, ca o echipă învinsă. Diferența a fost De Bruyne care a pus în mod repetat PSG în situații de șah-mat. Manchester City urcă în semifinale și trebuie să îl țină neaccidentat pe De Bruyne.

Bayern a jucat eficient și direct la Lisabona, deși Benfica a deschis scorul la prima acțiune mai clară. Bayern a presat imediat și Arturo Vidal a egalat cu o execuție impresionantă din 20 de metri. Müller a marcat golul doi la o nouă fază clară și penetrantă. Benfica a egalat cu o lovitură liberă executată impecabil, dar totul era încheiat. Bayern a intrat destul de ușor în semifinale.

Ultimele patru sînt Real, Atletico, Manchester și Bayern. Nu există favoriți clari, dar toată lumea trebuie să stea cu ochii pe Atletico. Și să pregătească ofertele pentru o nouă generație de clasă condusă de Griezmann, Vidal și Draxler.

XS
SM
MD
LG