Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Studiu CJI despre activitatea Consiliului de observatori de la Teleradio Moldova, summit sud-est european la Zagreb, ziua internațională a împotriva violenței față de femei.

În Moldova este de notat o conferinta de presa a liderului comunistilor Vladimir Voronin, o invitatie venita din partea socialistilor domnului Dodon către liderii Partidului Democrat pentru discutii si o conferinta de presa a mai multor organizatii civice, printre care Asociatia veteranilor din razboiul din 1992, in care se va vorbi despre argumentele in favoarea unirii Moldovei cu Romania.

Centrul pentru Jurnalism Independent va lansa un studiu despre activitatea Consiliului de observatori de la Teleradio Moldova.

In zona culturala, fostul ambasador al Poloniei in Moldova si România, Bogumil Luft, isi va lansa la Chisinau volumul „Românii în goana după happy-end”.

Liderii din sud-estul Europei au o reuniune la virf astazi la Zagreb, la care participa si vicepresedintele american Joseph Biden. Domnul Biden isi continua apoi drumul si va ajunge in Ucraina, la Kiev.

Papa Francisc viziteaza Kenia, Uganda si Republica Central Africana de astazi si pina duminica.

Atentia lumii politice va fi si astazi concentrata asupra relatiilor dintre Rusia si Turcia, dupa ce Turcia a doborit ieri un avion de razboi rusesc, spunind ca a incalcat spatiul aerian al Turciei. Turcia este tara membra a Aliantei Nord Atlantice, iar seful diplomatiei ruse Serghei Lavrov şi-a contramandat vizita la Ankara, planuita pentru astazi.

In România astazi s-ar putea ca la sedinta guvernului Dacian Ciolos sa fie aprobata anularea diplomei de doctorat a fostului premier social democrat Victor Ponta, lucrare considerata de mediul academic, un plagiat.

Natiunile Unite dedica ziua de miercuri eliminarii violenţei impotriva femeilor…

XS
SM
MD
LG