Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

In Moldova, Parlamentul este convocat in sedinta plenara.

In ultimul timp s-a vorbit mult la Chisinau despre corupţia din sistemul de acordare a subventiilor in agricultura. Agenția de Interventie si Plati pentru Agricultura organizeaza o conferinta de presa cu tema „Subventiile in agricultură: nu-i lăsăm să fure şi să se răzbune”.

Institutul pentru Dezvoltare si Initiative Sociale IDIS „Viitorul” isi lanseaza un nou proiect, Laboratorul Sociometric, ca o platforma specializata de analiza, evaluare si monitorizare a programelor si politicilor sociale.

Coordonatoarea politicii externe a Uniunii Europene, Federaica Mogherini se va afla astazi la Praga, participind la o dezbatere despre incotro se îndreapta Uniunea Europeană, impreuna cu seful diplomaţiei Cehiei, Lubomir Zaoralek.

Se implinesc 20 de ani de la Acordurile de la Dayton, care au pus capat razboiului de trei ani si jumătate din Bosnia. Conferinţa de pace a a avut loc intre 1 si 21 noiembrie la baza militară de la Dayton, din statul Ohio, iar participantii la ele au fost presedintele Iugoslaviei, Slobodan Milosevici, care a reprezentat și Serbia, presedintele Croatiei, Franjo Tuciman, si presedintele Bosniei si Hertegovienei, Alia Izetbegovici. Organizatorii conferintei au fost Statele Unite reprezentate de secretarul de stat Warren Christopher si negociatorul sef Richard Holbrooke. Uniunea Europeana a fost reprezentata Carl Bildt si Rusia de adjunctul ministrului de externe Igor Ivanov. Un rol special in aceste negocieri i.a revenit generalului american Wesley Clark, care avea să devină comandatul suprem al fortelor NATO din Europa.

Astăzi, Natiunile Unite au consacrat Ziua… toaletelor…

XS
SM
MD
LG