Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, președintele Parlamentului, Andrian Candu, se întâlnește cu noua guvernatoare a Autonomiei găgăuze, Irina Vlah. Este prima întrevedere pe care Vlah o are cu un demnitar de la Chișinău după victoria ei în alegerile de la 22 februarie.

Directorul întreprinderii de stat Registru, Serghei Railean, va prezenta la o conferință de presă mostra unor noi plăcuțe de înmatriculare a autovehiculelor.

Judecătoria sectorului Centru de la Chișinău examinează cererea Procuraturii de a emite mandat de arest administrativ pe zece zile pentru fostul deputat comunist Alexandr Petkov.

Uniunea Europeană începe o operațiune de două săptămâni în care va face controale mai riguroase la frontieră pentru adunarea datelor despre imigranții care au depășit perioada de ședere legală în țările comunitare.

Tot astăzi, Uniunea Europeană va anula una din cele mai contestate politici în agricultură, urmând să elimine cotele la producția laptelui, introduse cu peste 30 de ani în urmă pentru a ține în frâu supraproducția. Eliminarea este însoțită de proteste la Bruxelles la care participă mai ales producătorii de mici dimensiuni.

Premierul sârb Aleksandr Vucic începe o vizită de două zile în Slovacia.

Iranul sărbătorește astăzi Ziua Independenței.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG