Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chisinau, o noua sedinta a Parlamentului, dupa cele de ieri si alataieri, soldate cu aminari si cu doar o decizie: aceea de a se forma o comisie care sa analizeze propunerile partidelor parlamentare pentru functia de presedinte al legislativului. Astazi, s-ar putea, asadar, sa vedem ce fel de majoritate parlamentara va avea Moldova si ce fel de guvern.

In atentie va fi si astazi situatia din ce in ce mai tensionata din estul Ucrainei, dupa incidentele violente din ultimele zile, soldate cu morti si raniti, in ciuda promisiunilor politice ale liderilor Rusiei ca violentele vor inceta. Alianta Nord Atlantica, prin vocea comandatului trupelor NATO din Europa generalului Philip Breedlove a spus ieri „Situatia pe linia de contact in Ucraina nu este buna. Luptele s-au intensificat ca in perioada de dinainte de acordul de la Minsk si in unele locuri, este inca si mai rau… Cu alte cuvinte, rebelii pro-rusi avanseaza in unele zone, recistingind teren in fata trupelor ucrainiene.”

Mai mult, ieri rebelii pro rusi i-au plimbat pe militarii ucrainieni luati ostateci la Doneţk prin oras ducindu-i la locul in care explozia unui autobuz a facut șapte victime. Oamenii i-au obligat pe soldati sa îngenuncheze in fata locului explozitiei si asa cum apare intr-o inregistrare video, localnicii l-au batut apoi pe unul dintre soldati.

La nivel diplomatic, la Zürich are loc o noua intilnire intre oficialităţi iraniene si americane pe tema programului nuclear al Teheranului.

La Sundance, în Statele Unite continua festivalul filmului si incepe cel de la Göteborg, din Suedia.

Previous Next

XS
SM
MD
LG