Linkuri accesibilitate

Bulgaria va întări paza la frontiera cu Turcia


Pentru reducerea traficului de imigranți ilegali, guvernul bulgar va analiza posibilitatea extinderii zidului de sârmă ghimpată de-alungul frontierei cu Turcia.

La cererea Frontului patriotic, în scopul reducerii traficului de imigranți ilegali, guvernul bulgar va analiza posibilitatea extinderii zidului de sârmă ghimpată dealungul frontierei cu Turcia.

Copreședintele Blocului patriotic, Valeri Simeonov, a propus ca în decurs de căteva luni zidul de sârmă ghimpată să fie extins, astfel încât să acopere jumătate din cei 275 de km frontieră cu Turcia.

„Sârma ghimpată, combinată cu sisteme moderne de observare video și de semnalizare, vor contribui la reducerea, de zece ori, a afluxului de refugiați și va permite ca paza să fie realizată cu un număr mai mic de polițiști de frontieră”, a spus Simeonov. „Zidul va opri pătrunderea, dinspre Turcia, de animale care cauzează periodic epidemii în Sud-estul Bulgariei.”

La propunerea Frontului patriotic va fi modificată Legea licitațiilor publice, astfel încât să fie urgentată construcția instalațiilor.

Naționaliștii moderați consideră că Turcia, care a primit deja pe teritoriul său peste 1,6 milioane de refugiați sirieni și irakieni, nu depune eforturile necesare ca să blocheze traficul acestora spre țările europene. Situația va putea deveni critică la primavară.

Problema întăririi securității în zona frontierei bulgaro-turce a devenit actuală în lumină ultimelor atacuri teroriste. Ambasadorul britanic la Sofia, Jonathan Allen, a declarat că este nevoie de măsuri sporite în vederea exercitării unui control mai riguros asupră europenilor care se duc și se întorc din Siria. „Există un pericol real pentru toate țările europene ce necesită măsuri comune”, a spus diplomatul britanic.

Bulgaria a construt în ultimul an un prim tronson de 30 de km zid de sârmă ghimpată în zona punctului de trecere Capitan Andreevo. Problema însă nu a fost rezolvată. Sute de refugiați continuă să pătrundă prin zonele neprotejate.

În 2013 și 2014 în Bulgaria au intrat aproape 40 000 de imigranți care au cerut azil. Majoritatea provin din Siria, Irak și Afganistan. Numai 6520 au primit statut de refugiați.

Previous Next

XS
SM
MD
LG