Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Învăţătorul Modern”


Invitata serii este Mariana Marin, redactor şef.

Invitata serii este Mariana Marin, redactor şef al revistei „Învăţătorul Modern”:

„În această ediţie revista îşi propune spre abordare mai multe subiecte ce ţin de genericul – a şti să faci cu ceea ce ştii. Genericul este reflectat prin editorialul interogativ oarecum retoric – şcoala nu are încredere în copil. Iar cei care vor citi acest material vor încerca să găsească răspuns întrebării sau să completeze punctele de suspensie.

Un articol ce ne onorează este a domnului profesor ieşean Constantin Cucoş – început de an şcolar secvenţe în timp. Viorica Măţilă-Parfeni ne vorbeşte despre faptul că întreaga lume este clasă în care elevul învaţă cum să înveţe. Iar domnul profesor clujean Vasile Fluieraş explică genericul revistei prin titlul „Programul lectură şi scriere pentru dezvoltarea gândirii critice atât de necesar învăţământului modern.”

Rubrica Atelier Didactic este onorată de practicieni, învăţători care şi-au dat concursul pentru subiectele întrebări şi exerciţii asupra imaginii la text, valorificarea stilurilor de învăţare pentru organizarea învăţării eficiente, modalităţi de receptare a textului literar precum şi abordări eficiente a dimensiunilor lecţiei.

Un adevărat concurs de idei s-a dat pentru rubrica Bune Practici. Învăţătorii au oscilat cu metode interactive, metode ce ţin de gândirea critică în cadrul orelor de matematică, de educaţie moral spirituală, de biologie şi de limba română.

Elevii sunt profesorii noştri este articolul care încheie această ediţie şi care ne pune pe gânduri pentru că avem de plătit în faţa societăţii, mai puţin în faţa părinţilor şi cel mai mult în faţa viitorului nostru - copiii.”

XS
SM
MD
LG