Linkuri accesibilitate

Două mari derby-uri în schimbare


Prima manșă a unor dueluri esențiale.



Săptămîna viitoare, marți și miercuri, se joacă primele meciuri ale optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Aceste două prime zile, aduc prima manșă a celor două dueluri esențiale.

Mai întîi, marți, la Manchester, Manchester City joacă împotriva Barcelonei. Barcelona e întărită de revenirea lui Lionel Messi, dar nu mai e Barcelona de acum 2-3 ani. În campionatul spaniol, Barcelona conduce la egalitate de puncte cu Real Madrid, dar Real e într-o creștere de nivel incontestabilă. În campionatul englez, Manchester City e în cursa pentru titlu, dar a pierdut teren față de Chelsea și Arsenal. Manchester City a căzut destul de vizibil față de nivelul de joc de acum cîteva săptămîni și, în aceste condiții, meciul cu Barcelona pornește de la alți parametri. La un moment dat, părea posibil ca Manchester City să pornească de la egal la egal dubla cu Barcelona. Această ipoteză nu mai e valabilă. Oricît de obosită, Barcelona vine la Manchester în postură de favorită. Manchester nu e, încă, o echipă de calibrul Barcelonei sau Bayern, în primul rănd pentru că nu a putut dezvolta o linie mediană de mare forță.

Miercuri, el de-al doilea mare meci al Ligii, se joacă la Londra între Arsenal și Bayern. Și în acest caz, lucrurile s-au schimbat în ultimele cîteva săptămîni. Arsenal a înterupt seria strălucită începută în octombrie anul trecut și a pierdut conducerea în campionatul englez. Un dezastru soldat cu 1-5 în meciul cu Liverpool a redeschis vechea poveste: Arsenal nu are continuitate și alternaeză regulat perioadele de fotbal excelent cu căderi inexplicabile. Bayern vine la Londra ferită de asemenea episoade bizare. Ca de obicei, Bayern face un fotbal de regularitate pe termen lung și nu suferă accidnete. Acest gen de marș fără oprire a dus Bayern la prima poziție în campionatul german, la o diferență de 13 puncte. E greu de crezut că Arsenal poate emite pretenții în aceste condiții. Totuși, Arsenal e o echipă total imprevizibilă și asta face meciul de la Londra interesant.
În celelalte meciuri, există echilibru dar nu și promisiunea unor mari spectacole.

Bayer Leverkusen joacă acasă cu Paris Saint Germain și va trebui să facă un meci excepțional pentru a lua puncte. La Milano, A.C. Milano joacă un meci tot mai puțin intersant cu Atletico Madrid. Acum 2-3 luni, Atletico era revelația campionatului spaniol. Asta,pînă la corecțiile severe aplicate de două ori de Real Madrid. Atletico nu și-a revenit din șoc și a pierdut masiv din puterea obișnuită de joc. Norocul spaniolilor e că nici A.C. Milan nu e într-o situație mult mai bună. Meciul e deschis și dubla se va decide probabil în al doilea meci, la Madrid.
XS
SM
MD
LG