Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



„Moldova pentru Cetăţeni + Civic Fest 2013” este o conferinta la care vor participa si preşedintele Nicolae Timofti şi premireul Iurie Leanca in aceasta dimineata. Apoi va avea loc o sedinta de guvern.

Tot in cursul diminetii este anunţata o conferinta de presa a veteranilor de razboi – cei din razboiul transnistrean - despre situatia economica si sociala a Moldovei si directia ei de politica externe pro occidentala.

Mişcarea Populara Antimafie isi va spune si ea parerea despre organizarea mitingului de sprijin pentru politica pro-europeana a Moldovei, miting anunţat pentru saptamina viitoare, pe 3 noiembrie.

La Chisinau se va afla astazi şeful diplomatiei letone, Edgars Rinkevics, iar ministra invatamintului Maia Sandu se va afla in Lituania. Ambele vizite sunt vazute prin perspectiva viitorului summit al parteneriatului estic de la Vilnius de peste o luna.

Premierul Iurie Leanca pleaca in seara aceasta in Germania, in localitatea Landshut, unde are loc o conferinta internationala pe tema transnistreana, conferinta la care se va afla si liderul dela Tiraspol, Evgheni Şevciuk. Pe agenda premierului de la Chisinau este trecuta o intrevedere cu domnul Şevciuk.

Din agenda internationala a zilei este de notat ca la Bruxelles va avea loc o noua intilnire a grupului de informare si coordonare al Parteneriatului Estic.

La Londra, institutul Legatum, da astazi publicităţii, ca in fiecare an, Indexul său de prosperitate, in care sunt analizate mai multe componente ale evoluţiei societăţii, care pot contribui la prosperitatea unei anumite ţări. In indexurile trecute ale acestui institut de cercetari, Moldova nu avea deloc o pozitie de invidiat.
Previous Next

XS
SM
MD
LG