miercuri, februarie 10, 2016 Ora Locală 12:48

  Moldova

  Astăzi în Moldova și în lume

  Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

  Multimedia

  Audio


  După vizita de ieri a trei ministri de externe din Uniunea Europeană la Chisinau şi cuvintele încurajatoare pe care guvernul le-a auzit despre Acordul de asociere al Moldovei cu Uniunea Europeană, dar si despre susţinerea mai departe a ritmului reformelor democratice, astazi mesaje similare vor fi probabil transnise si de catre premierul Letoniei, Valdis Dombrovskis.

  Mai citim în agenda zilei despre o „Școala a vinului” ce va fi pentru prima data organizată la ExpoVin de la Moldexpo, nu pentru cei care ar vrea sa invete sa bea vinul, ci pentru cei care ar vrea sa înveţe să cultive cu succes viţa de vie si doar sa deguste vinurile.

  Pe agendă se află și o conferinţă de presă a asociaţiei Tiras-Tighina despre „Mafia locală”.

  Pe plan interneţional, Natiunile Unite aniversează Ziua  Justiţiei Sociale, un prilej, desigur, de a discuta despre diviziunea dintre săraci şi bogaţi şi inegalităţile sociale.

  Premierul Chinei comuniste începe o vizită în Rusia, iar premierul Rusiei, Dmitri Medevdev, merge in Cuba comunistă şi in Brazilia.

  La Duşanbe, în Tadjikistan, asistemtul secretarului de stat american pentru Asia centrală şi de sud, Robert Blake, începe astazi o vizită de două zile.

  Taguri Oana Serafim,Agenda zilei

  În exclusivitate