marți, martie 31, 2015 Ora Locală 06:16

Moldova

În amintirea Inei Corețchi (1979 - 2012)

A fost o data ca niciodată o fată frumoasă şi deşteaptă….

Ina Corețki (foto: Cristina Zavatin).Ina Corețki (foto: Cristina Zavatin).
x
Ina Corețki (foto: Cristina Zavatin).
Ina Corețki (foto: Cristina Zavatin).

… pe care o chema Ina Coreţchi. A lucrat cot la cot cu echipa de la Chişinău a Europei Libere cîţiva ani. Apoi a ales să plece spre Anglia, în căutarea unei vieţi mai bune, cu mai multe posibilităţi pentru ea şi pentru familia ei.

Acum Altcineva a decis să plece într-o călătorie mai lungă şi din care va reveni numai în amintirile noastre frumoase, în gândurile noastre pentru o fată frumoasă şi deşteaptă, dar prea grăbită să ne lase în urmă.

A făcut reportaje la Europa Liberă, interviuri cu experţi internaţionali, a colaborat cu Dan Alexe de la Bruxelles la Dicționarul European… Căuta în „paginile” Dicţionarului european soluţia pentru a-şi face viaţa mai bună, ei, băiatului ei…

Faţă în faţă cu exilul voluntar a reuşit să îşi croiască un drum nou şi probabil mai de succes. Din păcate, drumul a fost mult prea scurt.

Noi, toți colegii de la Europa Liberă sîntem alături de familia ei, și vom aprinde cite o luminare pentru fata frumoasă și deşteaptă care a lasat in urma și reportaje şi interviuri și relatări. Din păcate efemere, dar care iată, i-au păstrat vocea….

Bătrîna Europă Liberă are această capacitate: să ne amintească de cei care au ostenit pentru ea.

Ina avea numai 33 de ani.

Dumnezeu să o odihnească!

Taguri Radio Europa Liberă,RFE/RL,Oana Serafim,Ina Corețchi

Acest forum a fost închis
Comment Sorting
Comentarii
     
de: Marina de la: Madrid
30.12.2012 18:25
Domnul sa o odihneasca in pace! In viata apar multe circumstante nefaste, uneori le putem depasi iar alteori- nu. A lasat pentru noi o desaga cu valori: spiritualitate, sinceritate si iubire. O sa ne fie dor de ea !

de: nina vasilii de la: Chişinău
29.12.2012 21:15
Trist... da, foarte trist ... De ce??? Răspuns nu avem, alege soarta... dar e cam crudă uneori... Luminiţe pe cer, Ina, luminiţe în suflet şi ochii celora ce te-au cunoscut şi apreciat, iar Steaua Ta a scăpărat acum: luminos, dar foarte dureros... Vei rămîne rază blîndă să veghezi liniştea CELOR DRAGI! VEŞNICĂ AMINTIRE...

de: aura
29.12.2012 13:25
pacat....a murit la aceeasi varsta ca si Hristos...

În exclusivitate