Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Premierul Moldovei, Vlad Filat, va fi astazi la Ashabat, in Turkmenistan, unde participă la reuniunea Consiliului şefilor de stat din ţările Comunităţii Statelor Independente. Este anunţată şi prezenţa preşedintelui Rusiei Vladimir Putin.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, este la Bruxelles şi, potrivit agendei oficiale, ar urma să se întilnească cu preşedintele Consiliului european, Herman Van Rompoy.

In Parlament vor lucra astazi comisiile permanente.

Pentru cetătenii români din Moldova care vor participa la alegerile parlamentare din ţăra vecină, de duminică, Eugen Tomac, candidatul ARD va tine o conferinţă de presă.

Dintre evenimentele culturale, notam expozitia „Herta Mueller, cercul drăcesc al cuvintelor,” o expozitie ce se deschide astazi la Muzeul Naţional de Arheologie şi istorie a Moldovei. Inaugurarea expozitiei cu participarea ambasadorului Germaniei la Chisinau şi a directoarei Institutului Goethe de la Bucureşti va avea loc miine. Moderatorul vernisajului va fi scriitorul Vitalie Ciobanu, colaboratorul nostru…

Pe plan internaţional atenţia va fi astazi concentrată asupra Egiptului, unde tensiunile au crescut între putere si protestatarii care cer diminuarea puterilor preşedintelui Mohamed Morsi şi ale Frăţiei Musulmane, partidul islamist pe care se sprijină.

La fel atenţia se îndreaptă din nou spre Siria, după reuniunile de ieri de la Bruxelles şi după decizia Alianţei Nord Atlantice de a desfăşura rachete defensive Patriot la graniţa Turciei cu Siria.

La Bruxelles, la sediul NATO se incheie astazi reuniunea miniştrilor din cele 28 de ţări ale alianţei.

Aici la Praga astazi se va afla in vizită premierul Israelului, Beniamin Netanyahu. Să amintim că Cehia a exprimat la ONU, împreună cu Marea Britanie - singurele ţări din Uniunea Europeană -, o opoziţie faţă de ridicarea statutului autorităţii palestiniene.

Si astazi este si Ziua Internaţională a Voluntarilor… Un bun prilej poate pentru a ne gindi ce facem fiecare… de bunăvoie pentru ceilalti…
Previous Next

XS
SM
MD
LG