Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Organizația Transparency International Moldova va da publicității la Chișinău rezultatele unui studiu despre cum respectă autoritățile centrale legislația conflictului de interese.

Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, își încheie astăzi o vizită la Berlin, unde are întrevederi la camera inferioară a parlamentului german.

La Chișinău, comisia parlamentară pentru administrație publică și dezvoltare regională organizează o ședință deschisă pe tema alimentării cu apă potabilă a localităților moldovene.

La Bruxelles, miniștrii de finanțe ai zonei euro au planificată o conferință de presă, la două zile după ce au ajuns la înțelegerea de a oferi Greciei îndatorate o nouă tranșă de ajutoare.

Șefa politicii externe europene, Catherine Ashton, vizitează astăzi Uzbekistanul în a treia zi a unui turneu început luni la Tbilisi și pe care îl va încheia vineri în Kazahstan.

La Baku, în Azerbaidjan are loc sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice la Marea Neagră.

Subsecretarul general al ONU pentru afaceri umanitare, Valerie Amos vizitează Libanul, având pe agendă situația umanitară din Siria vecină.

La Erzurum, în Turcia, miniștrii de externe turc, iranian și azer participă la a treia lor ședință trilaterală.

La Bruxelles, la Parlamentul European, are loc o ședință a Subcomitetului pentru Drepturile Omului la care va fi examinată situația din Iran, urmând să țină un discurs și laureata iraniană a premiului Nobel pentru Pace, Shirin Ebadi.

Un tribunal de la Paris decide dacă este abandonată ancheta împotriva lui Dominique Strauss-Kahn, fostul director al FMI acuzat că ar fi beneficiat de serviciile unei rețele de prostituție care avea baza la hotelul de lux Carlton din orașul Lille în nordul Franței.

La Ottawa, premierul Canadei, Stephen Harper, se întâlnește cu președintele ales al Mexicului, Enrique Pena Nieto.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG