Linkuri accesibilitate

Pe ecran și din butoane


La ce bun să mai intri în magazin, cînd poți sta acasă, unde deschizi computerul și comanzi pe net orice?



Dispar străzi. Orașe occidentale medii, mai cu seamă în nordul european, pierd centrele comerciale, magazinele multe și felurite care dădeau altădată viața de fiecare zi - locurile în care se întîlneau, se ciocneau și sporovoiau oamenii locului.

Măcelării și mercerii, librării, brutării și croitorii s-au dus pe rînd și au lăsat în urmă magazine - mereu aceleași - de telefoane mobile, agenții de pariuri sau imobiliare. Asta a fost în primul val. S-a spus că asasinul e marele supermarket de la marginea orașelor, în care se găsește orice și oricînd.

Acum dispar supermagazinele specializate, de electronice, muzică, film, aparaură casnică. De data asta, asasinul asasinului asasinul e internetul. La ce bun să mai intri în magazin, cînd poți sta acasă, unde deschizi computerul și comanzi pe net orice aparat, apoi aștepți și primești, a doua zi, marfa la ușă?

Ascenisunea fulgerătoare a net-ului e logică și inevitabilă. Problema e ce se întîmplă cu centrul orașelor care se umple treptat de magazine cu placaj în fereastră sau magazine care vînd marfă proastă și ieftină după care se închid într-o lună sau două.

Nimeni nu știe. Și nici nu mai contează prea mult pentru populații care s-au obșinuit să nu mai iasă din casă, unde se întîmplă tot. Pe ecran și din butoane.
Previous Next

XS
SM
MD
LG