Linkuri accesibilitate

O dronă ucraineană ar fi incendiat un depozit de petrol din Rusia, în timp ce Kievul raportează noi atacuri rusești


Imagine de la un incendiu la un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk care s-a petrecut pe 15 februarie 2024, tot din cauza unei drone lansate de Ucraina, potrivit declarațiilor făcute de autoritățile ruse.
Imagine de la un incendiu la un depozit de petrol din regiunea rusă Kursk care s-a petrecut pe 15 februarie 2024, tot din cauza unei drone lansate de Ucraina, potrivit declarațiilor făcute de autoritățile ruse.

Un incendiu a izbucnit la un depozit de petrol din Kursk din cauza unui atac cu drone ucrainene, iar o persoană ar fi decedat din cauza „unei lovituri de obuz”, spune guvernatorul regiunii ruse. Ucraina, care a fost noaptea trecută supusă unui val de atacuri rusești, nu a comentat aceste acuzații.

Guvernatorul regiunii Kursk din sud-vestul Rusiei, Roman Starovoit, a declarat că o persoană a murit după ce o clădire rezidențială a luat foc „ca urmare a unei lovituri directe de obuz”, de care acuză Ucraina.

Inițial, Starovoit a scris pe Telegram că o dronă ucraineană ar fi provocat un incendiu la un depozit local de petrol. Canalul Telegram SHOT a raportat că drona a avariat un rezervor cu o capacitate de 3.000 de tone la terminalul petrolier, dar a sugerat că rezervorul era gol când a fost lovit.

Săptămâna trecută, guvernatorul aceleiași regiuni ruse a spus că un depozit de benzină a fost incendiat de o dronă ucraineană. Și în februarie s-a raportat că un incendiu mare la un depozit de petrol de lângă Kursk ar fi fost cauzat de o dronă ucraineană.

Guvernatorul regiunii Belgorod a anunțat la scurt timp după ce au apărut rapoarte despre incendiul depozitului de petrol din regiunea vecină Kursk, pe 10 martie, că regiunea sa a fost atacată de două drone ucrainene.

Kievul nu comentează acuzațiile Rusiei

Veaceslav Gladkov a declarat că loviturile au incendiat un vehicul, dar nu sunt răniți. Într-o postare separată pe Telegram din 10 martie, Gladkov a declarat că, în ultimele 24 de ore, forțele ucrainene au vizat intensiv regiunea Belgorod - inclusiv cu rafale de mortier și atacuri cu drone.

Ministerul rus al Apărării a declarat că două drone au fost doborâte deasupra regiunii Belgorod, dar nu a raportat niciun atac de acest fel în regiunea Kursk.

Armata ucraineană nu a comentat afirmațiile privind atacurile cu drone împotriva teritoriului rusesc.

Între timp, forțele aeriene ucrainene au declarat la 10 martie că sistemele lor de apărare aeriană au distrus 35 din cele 39 de drone pe care Rusia le-a lansat împotriva Ucrainei în cursul nopții. Majoritatea dronelor au fost distruse deasupra regiunilor estice și sudice ale Ucrainei, au precizat reprezentanții forțele aeriene.

De asemenea, Kievul a raportat lovituri cu rachete în regiunile estice ucrainene Harkiv și Donețk, soldate cu un mort și nouă răniți.

XS
SM
MD
LG