Linkuri accesibilitate

Astăzi, în Moldova și în lume


Din agenda internă a zilei:

Vicepremierul Nicu Popescu se va întâlni cu secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, în marginea unei reuniuni anuale a OSCE, care se desfășoară la Stockholm în perioada 1-3 decembrie. Potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău, la lucrările Consiliului Ministerial al OSCE, șeful diplomației Chișinăului va prezenta între altele poziția Moldovei privind procesul de soluționare a conflictului transnistrean, se mai spune în comunicat.

În Moldova este anunțată pentru aceasta dimineață o ședință în plen a Parlamentului.

Într-o conferință de presă va fi prezentat raportul asupra inflației și situației din sectorul bancar din Moldova.

Președinta Moldovei, doamna Maia Sandu, vicepreședintele Partidului Acțiunii și Solidaritatii Dan Perciun și ministrul justiției, Sergiu Litvinenco, anunță o conferință de presă cu titlul „Comisia pentru construirea circumscripțiilor a croit circumscripții pe măsura lui Plahotniuc și Dodon”.

Mai este anunțată astăzi și o ședință a Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate...

Din agenda internațională:

Cum aminteam, la Stockholm are loc reuniunea ministerială a Organizației pentru Securitate si Cooperare în Europa, reuniune la care șeful diplomației americane, Anthony Blinken are pe agendă și convorbiri separate cu reprezentanții Rusiei și Ucrainei, Serghie Lavrov si Dmitri Kuleba - având în vedere tensiunile mărite între cele două țări, ca urmare a întăririi prezenței militare rusești la granițele Ucrainei și a îngrijorărilor exprimate limpede în zilele trecute la reuniunea miniștrilor de externe din țările NATO de la Riga – din Letonia.

La Nicosia, în Cipru, începe astăzi o vizită de două zile Papa Francisc.

De astăzi Spania își suspendă zborurile spre țări africane, de teama noii varante a virusului Covid 19 – Omicron, variantă care a apărut prima dată în Africa de Sud și despre care se consideră că ar fi foarte contagioasă.

La Luxembourg, Curtea Europeana de Justiție va da verdictul despre condiționarea acordării de fonduri ale Uniunii Europene de domnia legii în Polonia si Ungaria , cele două țări care au adus cazul în fata justiției europene.

Emiratele Arabe Unite aniversează astăzi jumătate de secol de existență.

Si Națiunile Unite au dedicat ziua de astăzi abolirii sclaviei.

XS
SM
MD
LG