Linkuri accesibilitate

R. Moldova între scumpirile la gaze și geopolitică


Valentina Ursu în dialog cu Valeriu Pașa, expert al comunității WatchDog.

Distribuitorul de gaze naturale Moldovagaz spune că prețul la care cumpără în ianuarie gaze din Rusia este de 646 de dolari pentru mia de metri cubi. În luna decembrie, gazul de la Gazprom costa cu aproape 200 de dolari mai puțin: 460 de dolari pentru mia de metri cubi. „Majorarea în comparație cu prețurile din noiembrie și decembrie se datorează creșterii continue a cotațiilor la bursele europene de gaze, precum și a costului coșului de produse petroliere, cu care este corelat prețul de achiziție al gazului”, se arată într-un comunicat de presă dat publicității de Moldovagaz. După majorarea prețului la gaze urmează curentul electric. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a confirmat că principala companie de distribuție a energiei electrice Premier Energy a cerut aprobarea unui tarif nou, aproape de două ori mai mare decât cel de acum. Scumpirile care se ţin lanţ în ultima perioadă ar putea stârni valuri de nemulţumiri în rândul cetăţenilor, crede Valeriu Pașa, expert al comunității WatchDog.

Interviu cu Valeriu Pașa
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:21:24 0:00

Europa Liberă: Pornim această discuție de la majorările de tarif, creșterea prețurilor și creșterea nemulțumirilor din partea cetățenilor. Toate aceste creșteri la ce pot duce?

Valeriu Pașa: „Ele vor duce la nemulțumiri, fiind „încălzite” și de foarte multă propagandă, care vine și din exterior, și din interior, ar putea să ducă la proteste, la tensionarea și mai mare a situației sociale. În paralel, în interiorul guvernării vor duce la anumite disensiuni, vor duce la reorientarea atenției, eforturilor pe salvare a ratingurilor, căutarea celor vinovați, jocuri de culise, în special, dacă o să se ajungă la reformatări ale guvernului, schimbarea unor miniștri, de exemplu.

Deci, în loc să se ocupe de creație, legislație, soluționarea problemelor, setarea de strategii, monitorizarea felului în care se implementează aceste reforme, scrierea lor, pentru că acesta în sine este un proces deloc ușor, o să se concentreze să vadă cine ajunge următorul ministru într-o poziție sau alta și aceasta o să afecteze capacitatea de lucru a guvernului, care și așa este una foarte limitată.

Nu putem să punem totul doar pe seama cabinetului de miniștri...

Din ceea ce vedem până acum, guvernul, guvernarea în sens mai larg, nu putem să punem totul doar pe seama cabinetului de miniștri, încă nu se descurcă prea bine, ei nu reușesc să gestioneze multe și felul în care e organizat lucrul guvernării lasă foarte mult de dorit. Nu intenții, intențiile lor sunt bune, în mare măsură eu nu am dubii în privința majorității oamenilor care reprezintă această guvernare, dar ei nu prea știu ce să facă.”

Europa Liberă: Autorităților li se reproșează, în primul rând, lipsa de comunicare sau felul cum înțeleg cei de la putere să țină sfat cu cetățenii. Pe de altă parte, totuși guvernanții încearcă să le explice oamenilor că situația nu e valabilă doar pentru Republica Moldova, când vine vorba despre majorări de tarife, de prețuri, pentru că lucrul acesta se întâmplă nu doar în regiune și nu doar în Uniunea Europeană, în toată lumea se întâmplă, dar cetățeanul spune: „De ce i-am mandat cu încredere pe cei care astăzi conduc Republica Moldova? Ca să soluționeze aceste probleme.”

Valeriu Pașa: „Exact. Și orice guvernare ar fi fost, și oricine ar fi câștigat alegerile, ar fi fost același set de probleme. Poate în cazul în care – și asta trebuie să admitem – Igor Dodon era în continuare la butoane, probabil, Federația Rusă ar fi mers în continuare pe altă formulă de calcul a tarifelor la gaze, dar asta nu înseamnă că ele ar fi rămas la fel, ele oricum ar fi crescut.”

Europa Liberă: Dar ce înseamnă „ar fi mers Federația Rusă pe altă formulă de calculare a tarifelor?”

Valeriu Pașa: „Păi, până anul trecut, atunci când la începutul anului pe ascuns Moldovagaz a semnat contractul de revizuire a formulei, atunci când în perioada caldă a anului au legat prețul de achiziție pentru Republica Moldova parțial de prețul pe piața liberă europeană, așa-numitul spot.

Până atunci nu a existat așa formulă în Republica Moldova și asta a creat un precedent care a dus la extinderea acestei formule mixte pe toată durata anului, ceea ce și condiționează creșterile, în primul rând, creșterile atât de bruște, pentru că, iată, vedem astăzi informația că în luna decembrie s-a procurat la prețul de 460 de dolari, iar în luna ianuarie deja va fi 647 de dolari pentru mia de metri cubi, deci o creștere de aproape 50% peste noapte, până acum n-am avut așa perturbări mari.”

Europa Liberă: Plus la toate, au venit facturile și foarte multă lume e nemulțumită.

Valeriu Pașa: „Au venit facturile și acum sunt foarte multe întrebări. După mine, este un sabotaj, eu nu cred că este neintenționat din partea Moldovagaz. În primul rând, o sumedenie de lume a primit facturi micșorate pe luna octombrie, am aflat despre situații similare în noiembrie și tot ce nu s-a pus, s-a mutat pe luna decembrie, s-a tarifat o perioadă mai lungă la tariful deja mult mai mare și lumea-i foarte nemulțumită, pentru că, practic, facturile pe decembrie sunt mult mai mari, la unii de două-trei ori mai mari decât în noiembrie.

Apropo, în noiembrie s-a calculat o perioadă mai scurtă, ceea ce înseamnă că lumea care a făcut asta în interiorul Moldovagaz, ei doar erau conștienți că aceasta o să genereze nemulțumiri și mai mari din moment ce diferența este atât de mare. Și acesta este sabotaj, iar faptul că în interiorul guvernului, în speță, dl Spînu îl apără pe acest Vadim Ceban denotă că dl Spînu nu face față situației. Deci, există și o răspundere acolo. În mod normal, ministerul de resort ar fi trebuit să stea cu toate bicele pe Moldovagaz ca să-i impună să facă tot posibilul pentru a diminua din șocuri, nu pentru a le spori.

Această situație cu tarifarea a 34 de zile în comparație cu 28 și încă și în perioada cea mai rece a anului, când a crescut brusc consumul, asta trebuie să fii, nu știu cum, copil mic să fii și tot înțelegi că aceasta o să ducă la nemulțumiri și mai mari în această perioadă și, în mod normal, dl Spînu ar fi trebuit să pună mare presiune pe Moldovagaz. Mai departe, noi suntem acum în luna ianuarie, din nou în situația în care s-ar putea ca pe data de 20 Moldovagaz să nu aibă banii ca să plătească conform acestui contract.”

Europa Liberă: Ce se va întâmpla în acele condiții?

Valeriu Pașa: „Nu știm. Probabil, guvernul va fi nevoit din nou, ne va spune dl Spînu la conferința aceasta de presă, sperăm că o să ne spună concret ce au de gând să facă, dar, probabil, guvernul din nou va trebui să recurgă la cheltuieli bugetare pentru a acoperi cumva aceste șocuri, la fel cum au făcut în luna noiembrie, ceea ce este total contrar logicii de funcționare a pieței.”

Europa Liberă: Și acest precedent ar putea să dea bătăi de cap autorităților pe viitor?

Întrebarea este: ce a făcut Moldovagaz în aceste două luni de zile?...

Valeriu Pașa: „Da, sigur, aceasta înseamnă o gaură mai mare la buget. Mai mult ca atât, întrebarea este: ce a făcut Moldovagaz în aceste două luni de zile? Pentru că este piață, este o companie ca oricare alta și dacă tu știi că ai o problemă cu dinamica veniturilor, te duci și iei un credit și acoperi această gaură, pentru că tu știi că populația o să achite și o să-ți recuperezi acea gaură. În plus, trebuie să revizuiască, probabil, tarifele, dar ce contează aici mai mult este că atunci când în Republica Moldova există o legislație foarte clară, care spune că tarifele pot fi revizuite doar atunci când se depășesc anumiți parametri, în aceste condiții este absolut clar că Moldovagaz nu are cum să încaseze mai ales pentru plățile acestea în avans.

Acel punct din contractul dintre Gazprom și Moldovagaz, în esență, este contrar legislației Republicii Moldova. Atunci când s-a semnat această nouă formulă pe care noi, apropo, iarăși nu o știm în detalii, pentru că nu a fost publicată, nu-i clar de ce este ținut ascuns acest contract, dar ce este cel mai important, este faptul că în condițiile legii Republicii Moldova, Regulamentului ANRE, felului în care ei calculează tarifele nu poate Moldovagaz să aibă de fiecare dată bani la timp, ori trebuie să meargă să-i împrumute. Întrebarea mea către ministerul de resort și către Moldovagaz este: ce au făcut ei pentru a evita această situație tensionată din nou? Dacă modelul lor de acțiune este că ne culcăm pe urechea cealaltă, pentru că răspunderea este a guvernului și vor găsi de undeva bani să ne ajute, atunci asta este sabotaj și asta înseamnă, cel puțin, incompetență.”

Europa Liberă: Dar, probabil, atât Ministerul Economiei, în persoana dlui Spînu, cât și Moldovagaz în persoana dlui Ceban vor spune că nu e vina lor, pentru că și în Uniunea Europeană crește tariful?

Valeriu Pașa: „Deci, încă o dată spun: faptul că ei trebuie să achite consumul în avans pe jumătate de lună, iar facturile oamenii le achită mai târziu înseamnă că ei nu au cum avea acei bani pentru consum la data scrisă în contract, până la data de 20 a fiecărei luni.”

Ei trebuie să achite consumul în avans pe jumătate de lună, dar facturile oamenii le achită mai târziu...

Europa Liberă: Și credeți că mai este remediabil acest aspect din moment ce a fost semnat acordul recent?

Valeriu Pașa: „Nu știm, dar cert este că dacă nu s-a negociat... Acest contract trebuie să fie în corespundere cu legislația Republicii Moldova, care spune că tarifele pot fi revizuite după ce există decalaje de costuri la Moldovagaz mai mari de 5% în parametrii anuali. În condițiile în care ei n-au cerut renegocierea, trebuia, cel puțin, să se asigure că această Moldovagaz se adresează la instituții financiare internaționale, bancare, se împrumută de unde vor ei, așa cum face orice firmă care prestează servicii, deci nu poți să vii de fiecare dată să ceri bani de la guvern, este contrar logicii pieței, este o practică contra-concurențială. Așa poate să vină mâine alte companii care au o problemă în decalajul venituri/cheltuieli și să spună: „Dați-ne și nouă banii aceștia”.”

Europa Liberă: Și Dvs. credeți că aceste probleme ar putea să ducă până la remanieri guvernamentale?

Valeriu Pașa: „Eu nu pot să știu despre asta, dar cert este că în cadrul guvernării trebuie să fie identificați cei vinovați, altfel, dacă rămân aceste probleme, dacă rămâne nepedepsită această provocare de crize încontinuu, la un moment dat și alți funcționari, demnitari pot să se comporte la fel și intrăm într-un fel de cerc vicios, încât, indiferent de cât de incompetent e unul sau altul, va fi protejat că-i de-al nostru și atunci această guvernare este sortită eșecului.”

Europa Liberă: Bine, dar subiectul a fost discutat recent în cadrul Consiliului Suprem de Securitate, cel mai probabil acolo au fost puse cărțile pe masă?

Valeriu Pașa: „Nu știm ce a fost, comunicatul de după ședința CSS nu spune absolut nimic în esență, care este situația financiară de la Moldovagaz nu știm, din nou este o problemă mare lipsa transparenței la acest capitol. Nu cred că sunt cifre secrete, în momentul în care vor fi prezentate la ANRE, mai devreme sau mai târziu, toate aceste cheltuieli vor deveni publice. De ce să nu le publici la timp, astfel încât mediul de experți, jurnaliștii să poată să prognozeze, să înțeleagă ce se întâmplă și la ce ne putem aștepta? Toată lumea umblă cu deducții, fără măcar să fie făcută public oficial această formulă de calcul a prețului de achiziție, deci ghicește toată lumea sau dă informații pe surse, asta s-a întâmplat, chiar jurnaliștii economici nu au de unde să afle care-i precis prețul de achiziție. Cine câștigă din asta? Câștigă doar cei care dezinformează cetățenii și ațâță spiritele, iată cine câștigă din asta.”

Europa Liberă: Opoziția nici nu ascunde faptul că ar putea să cheme cetățenii în stradă în primăvară, primăvara nu e chiar atât de departe.

Valeriu Pașa: „Mulți dintre ei ar face-o de ieri, mai ales că există sponsori generoși pentru aceste proteste, cred că dl Platon este gata să contribuie din plin. De acolo, din ascunzișul său de peste hotare, tot face postări, acuzații, se dă cu părerea. Evident că toate grupările acestea cleptocratice ar fi fericite ca guvernarea să se ocupe de soluționarea unor probleme sociale, tensiuni sociale și să nu se ocupe de reforma justiției, să nu împingă înainte investigațiile pe cazurile mari de corupție.”

Europa Liberă: Și cât de pregătit este cetățeanul să știe cui să-i dea dreptate, celor de la putere sau celor din opoziție?

Valeriu Pașa: „Atâta timp cât cei de la putere au și ei greșelile lor vădite, am spus pe partea aceasta că eu nu văd că ei și-au făcut temele suficient, întreaga guvernare. Cel puțin, n-au mers să taxeze managementul, dar eu l-aș numi sabotajul conducerii Moldovagaz, eu, unul, nu m-aș apuca să-i apăr și să le dau întreaga dreptate, trebuie să știe să-și facă temele, dar cetățenii cu atât mai mult, pentru că pe lângă nemulțumirea efectivă care este, deci sunt și cauze obiective ale creșterii prețurilor, așa cum, într-adevăr, se întâmplă în toată lumea, cetățeanul se lovește și de foarte multă propagandă, uneori chiar dezinformări, minciuni care se aruncă în spațiul public cam din aceleași zone. Și acestea toate împreună duc la debusolarea oamenilor și oameni absolut bine intenționați s-ar putea să creadă, da.”

Europa Liberă: Revolta cetățenilor din Kazahstan ar putea să fie replicată în alte zone?

Valeriu Pașa: „Nu în aceeași măsură. Ceea ce s-a întâmplat în Kazahstan este mult mai complex decât încearcă să prezinte unele părți sau altele, într-adevăr au fost cauze obiective, nemulțumiri acumulate cu anii față de situația economică, socială, dar în special de lipsa de perspective a cetățenilor, de nedreptatea socială, atunci când un clan îngust a preluat toate beneficiile economice din țară și marea majoritate a cetățenilor simpli nu au acces la aceste lifturi sociale, nu pot să se realizeze.

„Groaznic și înspăimântător”: mărturiile oamenilor care părăsesc Kazahstanul
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:04:15 0:00

Și o țară atât de bogată în resurse naturale are o populație destul de sărăcită, și nu putea să nu se acumuleze, dar, pe lângă asta, acolo au fost și foarte multe alte forțe care din spate au încercat să profite și au profitat parțial. Deci, practic vorbim despre un fel de bătăi între clanuri pentru controlul efectiv asupra puterii, inclusiv unele interese de ordin geostrategic, geopolitic, intervenția Federației Ruse nu a fost din simplul motiv că Vladimir Putin a găsit o oportunitate să-și trimită armata în Kazahstan și să preia conducerea.”

Europa Liberă: Un contingent de militari...

Valeriu Pașa: „Da, a fost un contingent, ei și-au afirmat cumva poziția în regiune, dar ei s-au văzut amenințați puternic, pentru că Federația Rusă, da, cu siguranță ei vor încerca să scoată niște beneficii din faptul că l-au ajutat pe Tokaiev să rămână la putere, însă Federația Rusă s-a văzut pe bune amenințată, pentru că o eventuală destabilizare, schimbare de putere, preluarea puterii efective de unele persoane din clanul lui Nazarbaiev, care sunt cumva mai tentate de apropieri de zona islamistă, ar fi amenințat Federația Rusă, în primul rând ar scădea influența Rusiei, influența economică a Rusiei este în scădere în Kazahstan de mulți, mulți ani, însă ei păstrează o influență politică, influență de securitate.

Dacă s-ar fi schimbat guvernarea, exista un risc sporit pentru Rusia că Turcia sau țările arabe din Golful Persic și-ar fi crescut prezența economică în Kazahstan, implicit influența politică, iar asta ar fi dus la faptul că Federația Rusă treptat, pierzând influența asupra Kazahstanului, va pierde, de fapt, influența în întreaga Asie Centrală. Respectiv, eu nu cred că putem vorbi despre ofensiva Rusiei în Asia Centrală, mai curând este defensiva pozițiilor pe care le-a avut, or Asia Centrală nu este prioritatea numărul unu pentru Federația Rusă. Pentru Federația Rusă prioritatea numărul unu este Europa de Est, implicit Belarus și Ucraina.

Și dacă o să urmărim acel set de condiționări, cerințe pe care le-a înaintat Kremlinul Statelor Unite și țărilor NATO, atunci e clar că prioritatea este în această zonă și doar pe termen lung ei vor să păstreze spațiul post-sovietic, în rest, Caucazul, Republica Moldova, Asia Centrală într-o zonă mixtă de influență. Deci să nu admită pierderea controlului definitiv asupra regiunilor acestea, dar prioritare pentru ei sunt Ucraina și Belarusul, fie o absorbție, fie, nu știu, o influență crescută, un fel de țări vasale, așa cum le vede Vladimir Putin.”

Europa Liberă: Se poate crede că geopolitica reașază situația în această regiune?

Valeriu Pașa: „Ea este în dinamică și mereu a fost, n-a fost niciodată o stagnare pe o perioadă mult prea lungă. Deci, lucrurile sunt în dinamică, începând cu 2014, evident că Federația Rusă este într-o ofensivă, și-au tras aer, acum încearcă să...”

Europa Liberă: După anexarea Crimeii?

Valeriu Pașa: „După anexarea Crimeii și invadarea estului Ucrainei, când se vorbește acum că există pericolul invaziei rusești în Ucraina, păi, invazia este în derulare din 2014. Ce este pericol acum, este escaladarea și un fel de confruntare militară directă, atunci când oficial armata regulară din Federația Rusă ar putea să atace Ucraina, asta ar face diferența față de situația obiectivă care există.”

Europa Liberă: Și se poate spune că acum Republica Moldova poate să profite de ocazie și să își definească locul și rolul său în regiune?

Valeriu Pașa: „Nu cred că este o mare oportunitate ceea ce se întâmplă acum, mai curând este un risc major, pentru că Republica Moldova este văzută de Federația Rusă cumva la pachet, și nu doar Republica Moldova, țări cu pondere economică, politică, internațională mult mai mare, cum este Finlanda, Suedia sunt vizate și ele, până și Austria, apropo, deci la fel se văd vizate în acest demers de așa-numită rearanjare a arhitecturii de securitate în Europa pe care l-a făcut Vladimir Putin.

Republica Moldova este obiect acolo, din păcate, nu avem nicio poziție prea activă, nici nu prea știu ce am putea mult face, dar există și un risc punctual, pentru că acest proces de negocieri macro între marile puteri, hai să le numim așa, ar putea să implice, fără să ne întrebe prea mult, și Republica Moldova, implicit așa-numita reglementare transnistreană. Am văzut aceste așa-numite scrisori ale lui Krasnoselski, care evident că nu le-a făcut de capul lui, a mers la Moscova și i le-au pus în mână, el doar le-a contrasemnat sau le-a subsemnat, vedem declarațiile...”

Europa Liberă: Și le-a trimis Maiei Sandu?

Valeriu Pașa: „Le-a trimis în mod repetat. Vedem declarațiile oficiale ale lui Dmitri Kozak, care a fost recent la OSCE să ceară reluarea cât mai rapidă a negocierilor...”

Europa Liberă: A negocierilor în formatul „5+2”.

Valeriu Pașa: „Da, și că se dorește o reglementare cât mai rapidă, același lucru...”

Europa Liberă: Și ce ar însemna această dorință de reglementare cât mai rapidă?

Valeriu Pașa: „Eu nu exclud că în această strategie macro a Federației Ruse cazul transnistrean din Republica Moldova este văzut ca un fel de potențială poveste de succes, unde aparent Rusia ar fi gata să facă anumite concesii, chipurile, în favoarea Republicii Moldova, însă condiția pusă de ei este să se ajungă la o reglementare încheiată cât mai rapid. De ce este important pentru ei?...”

Europa Liberă: Cu orice preț?

Valeriu Pașa: „Eu cred că, aparent, cu orice preț. De ce este important pentru ei? Este important, pentru că astfel creează un precedent care va viza Ucraina, să demonstreze că, uite, Federația Rusă este constructivă și este gata să facă, dar, iată, ucrainenii n-ar vrea, că ei sunt neconstructivi.”

Europa Liberă: Și mai ales că acum Rusia încearcă să-și adjudece acest statut de țară pacificatoare.

Valeriu Pașa: „Da, mă rog, nu prea îi crede nimeni, dar pentru propaganda oficială au și ei ceva să bifeze, chiar dacă, așa cum am spus, nu-i crede nimeni, însă ce contează mai mult este că Rusia înțelege că nu are mari riscuri. O eventuală reintegrare a regiunii transnistrene rapid, chiar și pe condiții aparent favorabile Republicii Moldova va însemna că Republica Moldova se blochează ca stat pe mult timp înainte.

Deci, regiunea transnistreană este una foarte problematică din perspectiva întreținerii economice, este o regiune care supraviețuiește astăzi, și supraviețuiește oricum cu greu, exclusiv din injectări directe și indirecte de bani din Federația Rusă. Sunt sute și sute de milioane de euro anual pe care ar urma să și le asume bugetul de stat pentru a menține cât de cât situația acolo, plus...”

Europa Liberă: Dar și pentru că vinde energia electrică de la Cuciurgan.

Valeriu Pașa: „Exact, care se bazează pe gazul gratuit din Federația Rusă. Vă dați seama ce va însemna dacă gazul acesta imediat nu va mai fi gratuit? Asta înseamnă că intrăm într-un minus mare și cu costurile de producție a energiei electrice, dar ce contează și mai mult este că astăzi statul Republica Moldova în această tranziție care nu s-a încheiat, cu acest partid politic PAS și Maia Sandu, care au câștigat guvernarea, dar n-au preluat-o, ei încă n-au construit un sistem administrativ care să fie capabil să asigure măcar funcțiile de bază ale statului, dacă le mai pui pe umerii lor și această regiune transnistreană, înseamnă că se blochează tot, nu vom mai putea vorbi despre niciun fel de reforme, nici în justiție și nici în nimic altceva. Asta înseamnă că Republica Moldova intră într-un fel de mocirlă din care nu va ieși încă mulți, mulți ani înainte și, de fapt, Rusia își realizează acel scop strategic pe care îl văd ei micuț în Republica Moldova – să nu admită transformarea rapidă și punerea pe un fel de cale ireversibilă de integrare cu Uniunea Europeană.”

XS
SM
MD
LG