Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă: va fi nevoie de aproape un an pentru a înlătura urmările căderilor de zăpadă și viscolului din ultimele zile


Locuitorii Chișinăului au ieșit să curețe străzile (VOX POP)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:58 0:00

Video vox pop.

Sute de locuitori ai Chișinăului a participat la acțiuni de curățare a străzilor capitalei.

Autoritățile centrale au anunțat sâmbătă redeschiderea circulației pe ultimul traseu național important care mai era blocat, drumul G120 R26-Ucrainca-frontiera cu Ucraina.

Premierul Pavel Filip a spus sâmbătă la o ședință a celulei de criză de la guvern că situația în urma căderilor de zăpadă și viscolului „rămâne complicată” și că se lucrează în primul rând la restabilirea alimentării cu curent localităților.

La ședința celulei de criză s-a mai spus printre altele că au fost „scoși din nămeți” cam 1000 de oameni.

Din informațiile de până sâmbătă seară, calamitatea nu a făcut victime directe, dar ministerul sănătății a anunțat că șase oameni au murit înainte să ajungă la ei salvarea.

Ministrul mediului, Valeriu Munteanu, a avertizat că odată cu topirea zăpezii există riscul inundațiilor, inclusiv în capitală.

Aeroportul Chișinău funcționa sâmbătă normal, cu unele întârzieri. Ministerul agriculturii a anunțat că de sâmbătă până luni va funcționa o linie de telefon „fierbinte” la care fermierii vor putea suna ca să anunțe pagubele suferite din cauza vremii.

Telefonul de contact este: 022-23-23-84.

(Text: Mircea Țicudean. Video: Alexandru Popescu)

Previous Next

XS
SM
MD
LG