Linkuri accesibilitate

Un nou protest anticorupție la București: „Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii”


La ora aceasta în Piața Victoriei
La ora aceasta în Piața Victoriei

„Orice copil are dreptul la libertatea de a gândi, de a avea o religie, de a participa la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi”.

Aproape 1000 de copii cu părinții lor se află la această ora în fața Guvernului României. „Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii”, se arată în evenimentul creat pe Facebook de grupul „Corupția ucide”.

Protestul de astăzi nu este doar împotriva guvernului, ci și drept o reacție la declarațiile ministrei Muncii, Lia Olguța Vasilescu, după ce aceasta s-a plâns că la Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului au fost primite mai multe sesizări.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:17 0:00
Link direct

Ministra s-a referit însă la doar două dintre ele, nominalizându-l în primul rând pe liderul Uniunii Salvați România, Nicușor Dan. Ministra muncii a citat legislația autohtonă care din perspectiva interpretării guvernului, n-ar permite manifestațiile în care copiii ar fi folosiți în interese politice.

Opozanții aduc însă în discuție faptul că România este una dintre țările care au ratificat Convenția asupra Drepturilor Copilului, adoptată de Adunarea Generală a ONU pe 20 noiembrie 1989 și că potrivit acestui document „Orice copil are dreptul la libertatea de a gândi, de a avea o religie, de a participa la întruniri paşnice care nu încalcă drepturile celorlalţi”.

Politigraf

XS
SM
MD
LG