Linkuri accesibilitate

Mâncare pentru copii şi vorbe goale


Te uiţi la ce avem acum şi înţelegi că în ţara asta nu mai poţi avea încredere în nimeni şi în nimic.

Toată lumea ştie despre scandalul mare provocat de arestarea unor indivizi care furnizau alimente dubioase-alterate şcolilor şi grădiniţelor. Organele de control verifică acum toţi agenţii economici care aduc produse alimentare în şcoli şi grădiniţe. Repet, scandalul e mare, munca unor cinovnici ridică serioase semne de întrebare, iar oamenii nu mai au nici o siguranţă legată de mîncarea copiilor în instituţiile de învăţămînt.

Ei bine, vreau să vă spun că marea mi-a fost mirarea să găsesc zilele astea o ştire din 15 august 2016. Acum trei luni şi jumătate, Ministerul Sănătăţii din Chişinău ne informa că a finalizat proiectul unei alimentaţii sănătoase în şcoli şi grădiniţe a cărui realizare urma să înceapă de la 1 septembrie. Într-un comunicat de presă, ministerul ne spunea că noile meniuri prevăd o alimentaţie mai bogată în fructe şi legume, că promovează consumul de apă filtrată sau îmbuteliată. Fuseseră excluse cică din meniu alimentele cu adaos de aditivi alimentari, produsele prăjite în grăsimi etc. Adică toate erau bune şi frumoase, toate vizau sănătatea copiilor. Iar peste trei luni începe marele scandal cu produsele alterate livrate şcolilor şi grădiniţelor.

Şi acum ce să înţeleg eu, simplul muritor? Nu zic că informaţia din august a Ministerului Sănătăţii nu are la temelie nişte adevăruri. Pesemne, se făcuse cîte ceva. Dar la fel de adevărat e că sistemul rămăsese viciat şi alimentaţia mai sănătoasă invocată de Minister nu excludea livrarea alimentelor dubioase. Citeşti ştirea asta din august, apoi te uiţi la ce avem acum şi înţelegi că în ţara asta nu mai poţi avea încredere în nimeni şi în nimic. E un soi de haos al tranziţiei hidoase în apele tulburi ale căruia prind peşti de aur tot soiul de indivizi dubioşi, tot soiul de escroci şi doritori de îmbogăţire rapidă. Iar atunci cînd o instituţie de stat îţi spune că în cutare domeniu e super OK, trebuie să înţelegi că lucrurile sînt foarte nesigure, că de fapt naiba ştie cum e în realitate.

XS
SM
MD
LG