Linkuri accesibilitate

Meciul Igor Dodon-Traian Băsescu


Traian Basescu depunînd jurămîntul la acordarea cetățeniei R. Moldova
Traian Basescu depunînd jurămîntul la acordarea cetățeniei R. Moldova

Curtea Constituțională a respins deja o cerere a socialiștilor de a declara neconstituțional decretul președintelui Nicolae Timofti, dar Igor Dodon insistă...

Constantin Codreanu, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de deputat în Parlamentul României, a anunțat că liderul partidului și fostul președinte ale României, Traian Băsescu, va veni pe 26 noiembrie la Chișinău. Băsescu se va întâlni cu potențialii alegători în sala Filarmonicii.

În România au loc alegeri parlamentare pe 11 decembrie, iar R.Moldova și posibila unire cu România sunt teme centrale ale programului Partidului Mișcarea Populară.

Băsescu și-a luat cetățenia moldoveană înainte de al doilea tur de scrutin al prezidențialelor, în care a susțint-o deschis pe lidera PAS, Maia Sandu.

Joi însă, câștigătorul alegerilor prezidențiale, Igor Dodon, a repetat că decretul prin care i s-a acordat cetățenia Moldovei fostului președinte român Traian Băsescu, cunoscut mai ales după încheierea mandatului pentru declarațiile sale unioniste, s-ar putea să fie anulat.

Într-un interviu la televiziunea NTV, joi seară, Dodon a spus că „dacă s-a încălcat legislația când i s-a acordat cetățenie lui Băsescu, decretul o să fie anulat”, iar fostul președinte va trebui să mai depună o dată cerere.

Curtea Constituțională a respins deja o cerere a socialiștilor de a declara neconstituțional decretul președintelui Nicolae Timofti prin care i s-a acordat cetățenia fostului președinte al României.

  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

XS
SM
MD
LG