Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda internă a zilei, prezentată de agenția IPN:

Ascociația ADEPT va ține o conferință de presă pe tema importanței declarației de avere pe care sunt datori să o depună demnitarii.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:10 0:00
Link direct

Centrul de analiză și prevenire a corupției (CAPC) își va exprima observații privind felul cum are de gând guvernul să acopere gaura lăsată în finanțele publice de furtul miliardului.

Curtea Constituţională examinează dacă Codul Penal corespunde Constituţiei şi dacă nu încalcă dreptul la viaţa privată, atunci când stabileşte pedepsirea şoferilor care refuză să fie examinaţi medical.

Are loc ședința Consiliului de Observatori al IPNA Compania „Teleradio-Moldova”.

La Palatul Feroviarilor din capitală se va ține adunarea de constituire a Grupului de Iniţiativă pentru desfăşurarea Referendumului local privind revocarea din funcţia a primarului general al municipiului Chişinău.

Un contingent al Armatei Naţionale a R. Moldova participă la exerciţiul multinaţional „Sea Breeze 2016”, la Centrul de instruire Shirokiy Lan, regiunea Mykolaiv, din Ucraina, în perioada 18-31 iulie.

Din agenda internațională a zilei prezentată de Reuters:

La Bruxelles se întâlnesc miniștrii de externe din UE, care vor discuta printre altele situația din Turcia după tentativa de puci de vineri.

Secretarul de stat al Statelor Unite, John Kerry, vizitează Marea Britanie. Comisarul european pentru afaceri financiare și economice, Pierre Moscovici, se va afla în vizită la Atena.

La Canberra, premierul australian Malcolm Turnbull anunță o remaniere de guvern.

Pe plan internațional se marchează astăzi Ziua Nelson Mandela. Ea a fost instituită în 2009 de Națiunile Unite și se ține anual de ziua de naștere a fostului lider sud-african, având ca scop să promoveze idealurile sale de egalitate și luptă non-violentă pentru drepturile omului.

  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

XS
SM
MD
LG