Linkuri accesibilitate

EURO 2016 - Visul spulberat al Albaniei


Ungaria de azi luptă curajos în orice condiţii, stă bine în teren şi atacă ori de cite ori are posibilitatea, fără să ezite ca România.

Îmi amintesc ca echipa României a fost sever criticată pentru remizele cu Ungaria din preliminarii. Ei bine, vedem acum că remizele alea cu Ungaria n-au fost deloc un eşec. Chestia e că România a fost eliminată ruşinos de la EURO, pe cînd Ungaria a învins în grupa sa, făcînd un neverosimil 3-3 cu Portugalia în meciul de ieri.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:20 0:00
Link direct

Ascensiunea aparent incredibilă a Ungariei nu conţine însă nimic miraculos. E vorba de muncă, de schimbarea mentalităţii la care a pus umărul noul antrenor german al ungurilor. Ungaria de azi nu mai e cea care pierdea umilitor la Olanda cu 1-8, marcîndu-şi un autogol caraghios-ridicol. Ungaria de azi luptă curajos în orice condiţii, cu orice rival. Nu are supervedete cu tehnică sclipitoare, dar stă bine în teren şi atacă ori de cite ori are posibilitatea, fără să ezite ca România. 3-3 cu Portugalia lui Ronaldo e un rezultat remarcabil pentru Ungaria calificată la un turneu final după 30 de ani. Portughezii au ocupat locul trei în grupă, după trei egalităţi, şi, dacă nu-şi rezolvă problemele mari din apărare, nu trec de optimi. Căci acolo îi aşteaptă Croaţia, cea care a învins Spania. Faptul că Ronaldo a marcat în sfîrşit de două ori e bine, dar e prea puţin pentru ca echipa să arate cu adevărat mulţumitor.

Tot ieri, s-a spulberat visul Albaniei harnice. Cinci echipe de pe locurile 3 au rezultate mai bune decit cel al albanezilor. Aşa că Albania pleacă acasă, pe urmele românilor învinşi. Nu i-a ajutat victoria cu România, ar mai fi trebuit să ia puncte şi în alte meciuri. N-au putut, în ciuda efortului considerabil. Iar asta înseamnă că şi Albania nu e cu mult superioară României.

Islanda a învins ieri Austria, 2-1, şi rescrie istoria. O ţară cu numai 330 de mii de cetăţeni joacă mai bine decît România cu 20 de milioane, decît Rusia cu 140 de milioane. Despre succesul islandezilor merită să se vorbească pe îndelete. Chiar şi în Republica Moldova, o ţară cu trei milioane de oameni, a cărei echipă nu s-a calificat niciodată la un turneu final.

XS
SM
MD
LG