Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Edinet se organizeaza astazi un mars al veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial la care va participa si premierul Pavel Filip.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:57 0:00
Link direct

Mai multe organizatii obstesti organizeaza o conferinta de presa al carui titlu acuza Ministerul apărării că nu i-ar onora pe Eroii celui de-al Doilea Război Mondial”.

Consiliul Marii Adunări Naţionale, Platforma civică „Demnitate şi Adevăr”, şi segmentele sociale aderente la mişcarea protestatară anunţă şi ele o conferinţă de presă la tema: „Acţiunile ilegale şi criminale ale regimului faţă de cetăţenii Republicii Moldova”. Conferinta va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale

Din agenda internationala, pentru astazi si in acest week-end, este de notat că premierul Japoniei Shinzo Abe se va afla astazi la Soci unde are programate intrevederi cu presedintele Rusiei, Vladimir Putin. Pe agenda se afla relatiile bilaterale, despre care Putin spunea că ar trebui „consolidate” si că relatia cu Japonia ar fi „una din prioritatile politicii externe ale Moscovei”. Intilnirea vine înainte de reuniunea Grupului celor 7 tari puternic dezvoltate care va avea loc in Japonia si care s-a numit, pina la anexarea Crimeii de către Rusia, Grupul celor 8, Rusia făcînd si ea parte din aceasta organizatie economica.

Pe agenda se afla si chestiunea controversata a insulelor Kurile, care au fost anexate de Rusia la sfirsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

Miine, 8 mai, Occidentul celebreaza Ziua Victoriei in al Doilea Razboi Mondial, ceremonii care au loc pe 9 mai in Rusia si unele tari ce au facut parte din Uniunea Sovietica, inclusiv în Moldova.

Pe 9 mai … este Ziua Europei şi trebuie spus si ca saptamina viitoare, luni, 9 mai, Consorţiul Internațional al Jurnalistilor de Investigatie va publica integral toate documentele din asa numitul „Panama Papers”, în care apar multe informatii si despre unii politicieni si oameni de afaceri din Moldova.

XS
SM
MD
LG