Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Cuvântul” de la Rezina


Invitatul rubricii de astăzi este Tudor Iașcenco.

„Ziarul Cuvântul se axează pe mai multe probleme, de exemplu majoritatea localităților sunt pline cu gunoiști neautorizate. În același timp, uzina de ciment din Rezina este fata să primească cantități mari de deșeuri solide pentru a le utiliza în calitate de combustibil alternativ. Cel mai problematic este că legea noastră interzice orice incinerare a deșeurilor menajere.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:34 0:00
Link direct

Avem un material despre un conflict de interese de la primăria din Bogzești, unde sora primarului este contabilă șefă. Ambii consideră că nu există nici un conflict de interese în această situație.

Revenim la incidentul de la Cuizăuca despre intoxicarea a câtorva zeci de copii din cauza unei presupuse fiole cu un insecticid, dar specialiștii în domeniu susțin că o fiolă de insecticid nu putea să producă asemenea efecte dezastruoase. La ora actuală, majoritatea copiilor au fost externați, dar instituția de învățământ încă nu lucrează.

Mai avem un interviu cu academicianul Alexandru Roșca din Mândrești.

Ziarul mai publică o serie de știri despre ajutoarele oferite de România pentru păturile social vulnerabile, despre prețurile la energia electrică și la gaze, dar și alte știri despre cum se vor indexa pensiile de la 1 aprilie, lucruri despre care cititorii noștri ar fi foarte bine să le afle din prima sursă.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG