Linkuri accesibilitate

Prima zi a vizitei premierului Filip la Bruxelles: UE își reafirmă sprijinul condiționat


La reuniunea de la Bruxelles a Consiliului de Asociere
La reuniunea de la Bruxelles a Consiliului de Asociere

„Vom continua să sprijinim guvernul Moldovei dacă vor veni reformele necesare”, a declarat comisarul pentru Politica de Vecinătate, Johannes Hahn în conferința de presă comună cu Pavel Filip.

Premierul Pavel Filip a participat luni, 14 martie, la Bruxelles, la a doua reuniune a Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană.

Discuțiile lui Pavel Filip cu Johannes Hahn, Comisarul European pentru Politica de Vecinătate și Negocieri pentru Extindere, au purtat în special asupra reformelor din justiție și din domeniul energiei.

„Vom continua să sprijinim guvernul Moldovei dacă vor veni reformele necesare”, a insistat Johannes Hahn în conferința de presă comună cu Pavel Filip.

Johannes Hahn a mulțumit guvernului de la Chișinău pentru că a făcut publică așa-numita roadmap, harta de drum și programul european al guvernului, pentru a permite cetățenilor Republicii Moldova să vadă spre ce se îndreaptă actuala guverenare, chiar în condițiile fragilității politice de la Chișinău de care autoritățile de la Bruxelles sunt foarte conștiente.

​Premierul Pavel Filip s-a întâlnit și cu Federica Mogherini, Înalt Reprezentant al Uniunii pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate care a reafirmat la rândul ei sprijinul UE pentru reformele din R.Moldova. Potrivit unui comunicat al guvernului moldovean, au fost trecute în revistă termenele la care Chișinăul s-a angajat să pună în practică diversele măsuri cuprinse în planul de acțiune.

Marți, 15 martie, premierul Pavel Filip va avea întrevederi cu vicepreşedinții Comisiei Europene: Maroš Šefčovič, Comisar pentru Uniunea Energiei și Valdis Dombrovskis, Comisar pentru moneda Euro şi dialog social, precum și cu Comisarul pentru politica regională, Corina Crețu.

În direct de la Strasbourg: cu Andi Cristea
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:12:53 0:00

În a doua parte a zilei, șeful Guvernului de la Chișinău se va întîlni cu membrul Parlamentului European, Co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere RM-UE, Andi Cristea și va purta discuții cu membrii Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Vizita Premierului la Bruxelles se va încheia marți 15 martie cu o întrevedere importantă, cea cu Martin Schulz, Preşedintele Parlamentului European.

  • 16x9 Image

    Dan Alexe

    Dan Alexe, corespondentul Europei Libere la Bruxelles, poliglot, eseist, romancier și realizator de filme documentare. 

Previous Next

XS
SM
MD
LG