Linkuri accesibilitate

PSG forțează


Diego Costa și Blaise Matuidi
Diego Costa și Blaise Matuidi

PSG a meritat intrarea în sferturi și se anunță un pericol pentru orice viitor adversar.

Runda a doua pentru calificarea în sferturile Ligii Campionilor a fost dominată de un meci excepțional, la Londra. Chelsea și Paris Saint Germain au jucat deschis, au alergat fără oprire și au creat situații e gol în serie. PSG a deschis scorul la o centrare geometrică a lui Ibrahimvoic reluată în gol de Rabiot. Chelsea a reacționat imediat și a egalat după 5 minute prin Diego Costa, care a înșurubat stoperul advers și a plasat calm mingea pe lîngă Courtois. La 1-1, calificarea era, încă, deschisă. Chelsea mai avea nevoie de un gol pentru a egala scorul general și pentru a intra în prelungiri. Însă, după o oră de joc, Diego Costa a făcut o întindere, a ieșit și Chelsea a scăzut presiunea. După cîteva minute, Di Maria a perforat pe stînga a trimis o centrare perfectă și Ibrahimovic a reluat ca într-o schemă de biliard. Chelsea trebuia să înscrie trei goluri pentru calificare. Imposibil. PSG a meritat intrarea în sferturi și se anunță un pericol pentru orice viitor adversar. Cuplul Di Maria - Ibrahimovic e o mașină de creat situații de gol și toată lumea trebuie să se teamă.

Zenit a muncit mult pentru a întoarce golul cu care a pierdut, în tur, la Lisabona. Benfica a jucat palid și, după 70 de minute, Hulk a înscris pentru Zenit, la o centrare clasică de pe stînga. Zenit părea să controleze meciul și să se apropie de calificare. Apoi, s-a întîmplat ceva ciudat și nedrept. Cu doar 5 minute înainte de final, un șut venit de nicăieri a fost parat excepțional de portarul rus. Mingea a căzut în față și Gaitan a înscris cu poarta goală. În ultimele secunde de joc, Benfica a mai înscris o dată și s-a calificat la capătul unui meci în care a apărut doar pentru ultimele 5 minute.

Real Madrid a pornit calificată meciul cu Roma. Real a făcut o oră de joc slab, în vreme ce Roma s-a ocupat cu ratări neverosimile. În loc de 2-0 sau 3-0, Roma a adunat exasperarea produsă de propriile ratări. Apoi, Real a reușit două goluri standard și a plecat în sferturi unde duce o impresie persistentă de mediocritate.

Și Wolfsburg a pornit calificată meciul cu Ghent. Draxler a făcut încă un meci excelent și a deschis apărarea adversă la golul marcat de Schurrle. Wolfsburg a controlat fără probleme restul meciului și se califică în sferturi cu un fotbal solid. Cine va subestima Wolfsburg riscă un șoc de proporții.

Primele patru calificate în sferuri sînt apariții logice, dar ierarhiile se clatină. Real nu mai arată ca o echipă de finală și nici măcar de semifinale. PSG urcă și ar putea fi marea surpriză a sezonului.

XS
SM
MD
LG