Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Candidatul desemnat la funcția de guvernator al Băncii Naționale, Sergiu Cioclea, va susține o conferință de presă în compania spicherului democrat, Andrian Candu.

Parlamentul este convocat în ședință plenară.

Curtea Constituțională va decide dacă legea încalcă sau nu Constituția atunci când angajatul este suspendat din funcție, dacă are un dosar penal într-un proces de judecată.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:35 0:00
Link direct

Bridget Brink, asistentă adjunctă a secretarului de stat american, însoțită de Molly Montgomery, directoare adjunctă a Oficiului pentru afaceri est-europene își continuă vizita la Chișinău. Cele două diplomate americane discută despre aplicarea reformelor cu demnitari moldoveni, reprezentanți ai opoziției și societății civile.

Din agenda internațională:

La Amiens, în Franța, are loc summit-ul franco-britanic, la care participă primii miniștri și miniștrii de externe ai celor două țări.

Ministrul britanic de Finanțe, George Osborne, îl găzduiește pe omologul său german Wolfgang Schaeuble la o ședință anuală la Londra a Camerei de Comerț.

La Madrid, deputații spanioli urmează să stabilească un termen limită pentru formarea noului guvern de către liderul socialiștilor Pedro Sanchez.

La Atena, se află în vizită președintele Consiliului European, Donald Tusk.

La Lausanne, președintele Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, susține o conferință de presă după ședința Consiliului de directori.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG