Linkuri accesibilitate

Dorin Chirtoacă a câștigat al treilea mandat de primar al Chișinăului, în al doilea tur al alegerilor locale din Republica Moldova

Corespondeții Europei Libere vă informează minut cu minut.

23:12 28.6.2015

Dorin Chirtoacă e gata să bea șampanie

Solicitat de Pro TV, Dorin Chirtoacă a spus că susținătorii săi deja „pot pune șampania la rece”. El a făcut glume și prognoze: „Cel mai brav bărbat a fost o femeie în această campanie electorală. Este vorba despre Zinaida Greceanîi. Le mulțumesc tuturor locuitorilor și continuăm integrarea europeană. Rezultatele arată lucrurile așa cum sunt. Așteptăm suburbiile. Știam că va fi greu, dar că vom câsșiga. Cred că vom câștiga cu 53%. Cine nu riscă nu bea șampanie. Toată lumea merita să bea șampanie. Cu tot riscul propun tuturor să pună șampania la rece. Putem sărbători fără probleme, am câștigat."

23:03 28.6.2015

Candidata PSRM Zinaida Greceanîi este destul de optimistă și spune că așteaptă rezultatele din toate secțiile de votare din municipiul Chișinău. Ea a făcut primele declarații pentru presă, fiind destul de calmă, deși o ușoară incoerență a exprimării trăda emoțiile pe care le are socialista.

Scorul dintre cei doi contracandidați este foarte strâns, după procesarea a 85% din procesele verbale, dar trendul este în favoarea lui Dorin Chirtoacă:

Dorin Chirtoacă (PL)- 51,31%

Zinaida Greceanîi (PSRM) - 48,69%

22:57 28.6.2015

După procesarea a aproape 93% din procesele verbale, în orașul Cahul conduce cu aproape 53% candidatul independent Nicolae Dandiș, contracandidatul său Petru Burlacu (PCRM) nu reușește să câștige un nou mandat de primar.

22:44 28.6.2015

Dorin Chirtoacă este tot mai aproape de câștigarea celui de-al treilea mandat de primar al capitalei Republicii Moldova. După procesaarea a 80% din procesele verbale, candidatul PL are 50,49%, iar candidata socialiștilor Zinaida Greceanîi are 49,51%.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG