Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Curtea Constituţională de la Chișinău examinează o sesizare despre imunitatea deputaților, John Kerry la Sofia, Johannes Hahn la Tbilisi.

La Chișinău sunt marcați 165 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu. Manifestările includ depuneri de flori la bustul poetului pe aleea clasicilor.

Curtea Constituţională de la Chișinău examinează o sesizare despre imunitatea deputaților. Un fost deputat comunist a întrebat instanța dacă imunitatea deputatului poate fi ridicată când o instanță judecătorească locală recunoaște o sentință penală împotriva unui deputat moldovean pronunțată în alt stat.

Agenţia Naţională pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei va da publicității rezultatele unui studiu despre amploarea folosirii comunicațiilor electronice de către populație.

Secretarul de stat american John Kerry face o escală la Sofia, și călătorește la Paris pentru discuții pe teme de securitate în lumina atentatelor de săptămâna trecută din Franța.

Prim ministrul turc Ahmet Davutoğlu călătorește la Bruxelles, după vizite la Paris și Berlin.

Președintele Venezuelei, Nicolas Maduro, se întâlnește la Moscova cu omologul său rus Vladimir Putin la finalul unui turneu în care a încercat să convingă marii producători de petrol să reducă producția pentru a opri căderea prețului petrolului.

Ministrul de externe britanic, Philip Hammond vizitează Serbia.

Președintele azer, İlham Aliyev merge în vizită la Ankara.

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri pentru extindere, Johannes Hahn începe o vizită de două zile în Georgia.

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG