Linkuri accesibilitate

Vitalie Marinuță a părăsit Partidul Liberal Reformator din „diverse motive, inclusiv doctrinare” (Ziarul Național)


„Partidul socialiştilor şi-a stabilit scopurile programatice – „Spre Uniunea vamală fără homosexualism” (Newsmaker).

Portalul politicon.md preia de pe platforma civică de comentarii şi analize contributors.ro un comentariu semnat de Valentin Naumescu. Autorul prevesteşte deznodământul războiului din Ucraina şi propune, spre reflecţie, trei scenarii de evoluţii post-conflict în regiune. Unul ar fi îngheţarea conflictului. Potrivit analistului, acesta ar fi cel mai dezavantajos Ucrainei, care se va vedea blocată pe un termen lung în aspiraţiile ei de integrare occidentală, iar Rusia ar obţine astfel o ţară „în genunchi” pe care va putea-o domina cu spectrul războiului intern. Un alt scenariu ar fi federalizarea ţării, urmată, pe termen lung, de divizarea ei. Nici UE, nici NATO nu se va grăbi să preia un astfel de stat cu imense probleme structurale. Şi un alt scenariu ar fi căderea economică severă a Ucrainei, cu efect corosiv puternic asupra sentimentului proeuropean al populaţiei. „Îmi pare rău că nu pot fi mai optimist pentru statul vecin, încheie Naumescu, dar trebuie să ne aşteptăm în anii care vin la apariţia unui nou proiect statal la nord de România”.

Partidul socialiştilor şi-a stabilit scopurile programatice – „Spre Uniunea vamală fără homosexualism”, - scrie „Newsmaker” în urma congresului PSRM de duminică la care, între altele, au fost aprobate programul şi platforma electorală. Articolul citează, între altele, din Programul partidului adoptat în care se menţionează între altele că „acordul de asociere cu UE şi legile corespunzătoare adoptate de eurounionişti contribuie la distrugerea tradiţiilor noastre multiseculare şi deschi calea homosexualităţii şi altor valori străine poporului nostru”.

Editorialistul Dmitri Ciubaşenco scrie în articolul său din „Panorama”, publicaţia la care este director, că „în Republica Moldova, în calitate de „democraţie”, a fost instaurată nu pur şi simplu puterea democraţilor, dar şi dictatura lor. Sub glamourul şi demagogia de la suprafaţă se ascunde un mecanism crud şi cinic de depravare a societăţii şi de sfărâmarea tuturor celor care nu sunt de acord sau sunt indezirabili”. Potrivit editorialistului, „în spatele unor butaforice şi caraghioase „instituţii ale puterii”, este construită o putere reală, paralelă”. Ciubaşenco mai susţine că „preşedintele, parlamentul, guvernul, mass media există doar cu numele”.

„Ziarul Naţional” relatează că „fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, a părăsit Partidul Liberal Reformator din „diverse motive, inclusiv doctrinare”. După ce a depus cerere de excludere din PLR, dl Marinuţa a precizat: „Rămân în continuare un înflăcărat adept al dezvoltării democratice a societății noastre, al proceselor de integrare în spațiul politic, economic, cultural, dar și de securitate euroatlantică și al luptei continue pentru identitatea noastră românească”.

XS
SM
MD
LG