Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Din agenda zilei de la Chişinău sînt de notat citeva prezentari si conferinte de presa. Platforma societăţii civile „Pentru Europa” va discuta despre Integrarea europeana ca obiectiv strategic „fundamental” al Moldovei. Premierul Iurie Leancă a declarat recent Europei Libere ca, daca actuala coalitie pro-europeana de la Chisinau va cistiga alegerile parlamentare din toamna, Moldova ar putea sa ceara oficial statutul de candidat la Uniunea Europeana anul viitor, in toamna…

Tehnologiile informaţionale si comunicatiile dintre Moldova si regiunea transnistreana” se intituleaza studiul pe care il va lansa astazi IDIS Viitorul.

Tot la Chisinau va fi prezentată astazi o anchetă referitoare la corupţie, realizata de doi experti Dumitru Lazur si Irina Codrean, despre conexiunile dintre autorităţile de la Baku si cele de la Ceadir Lunga in legatura cu constructia Complexului Sportiv Haidar Aliev. Ancehta a fost realizata cu sprijinul ministerului danez de externe si BBC.

Pe plan international, la Baku va continua si astazi sedinta anuala a Adunarii parlamentare a OSCE, unde subiectul ucrainean este in capul listei.

Astazi, la miezul noptii, ia sfirsit armistiţiul extins intre forţele ucrainiene si separatistii pro-rusi din estul Ucrainei, care nu a fost insa respectat. Dumincă, cinci militari ucraineeni au fost omoriti in actiuni ale separatistilor.

Este și ultima zi a președintiei prin rotatie a Uniunii Europene a Greciei. De miine președinția va fi preluata de Italia.

Previous Next

XS
SM
MD
LG