Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Haga începe pledoaria apărării, în procesul pentru genocid şi crime împotriva umanităţii, intentat fostului comandant al forţelor sârbe din Bosnia-Herţegovina, Ratko Mladici. Procesul lui Mladici a început cu doi ani în urmă.

Secretarul-general NATO, Andres Fogh Rasmussen, ţine o conferinţă de presă după un turneu prin mai multe ţări europene membre, între care şi România, unde a discutat mai ales despre pericolul reprezentant de criza din Ucraina pentru securitatea regională.

La Berlin, ministrul rus al energiei Alexander Novak se întâlneşte cu comisarul european pentru energie Guenther Oettinger pentru a stabili data discuţiilor tripartite cu Ucraina.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG