Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chișinău se încheie o nouă reuniune a Comitetului de Cooperare Parlamentară Uniunea Europeană - Republica Moldova, iar concluziile și recomandările reuniunii vor fi prezentate de copreședinții Comitetului, Ion Hadârcă și Monica Macovei la o conferință de presă.

La misiunea OSCE de la Chișinău, Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul sârb Radojko Bogojevic, va avea o întrevedere cu jurnaliștii.

Liderii politici locali vor participa la Chișinău la Adunarea Generală a Uniunii Consiliilor Raionale din Republica Moldova, urmând să ceară din nou autorităților centrale promisa descentralizare.

La Bruxelles are loc summit-ul Statele Unite-Uniunea Europeană, care va fi un prilej pentru președintele american Barack Obama să amelioreze relația complexă cu liderii europeni și să-i îndemne să adopte o poziție cât mai fermă față de Rusia din cauza acțiunilor acesteia împotriva Ucrainei.

Comisarul european pentru extindere și politica de vecinătate, Stefan Füle se află în vizită la Kiev pentru convorbiri cu autoritățile ucrainene, despre implementarea capitolelor politice ale acordului de asociere semnate de Uniunea Europeană și Ucraina săptămâna trecută.

Președintele Chinei, Xi Jinping și soția sa Peng Liyuan, se află în vizită în Franța. Începută marți, vizita va dura patru zile, incluzând, astăzi, semnarea unor acorduri economice substanțiale în domeniul aviației și industriei spațiale, în cel nuclear, al dezvoltării urbane și în cel agricol.

Premierul Canadei, Stephen Harper, vizitează Germania.

În Kuweit se încheie un summit de două zile al Ligii Arabe, primul găzduit vreodată de această țară din Golful Persic.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG