Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.




Comisia de resort din Parlamentul European va supune votului la Strasbourg raportul despre liberalizarea vizelor europene pentru cetățenii moldoveni.

Premierul Iurie Leancă se va întâlni la Chișinău cu președinții de raioane, înainte de o nouă ședință săptămânală a cabinetului de miniștri.

Liderii Partidului Democrat vor dezbate la Consiliul Politic Național al formațiunii strategia ei din lunile următoare în privința colaborării cu partenerii din coaliția de guvernare.

Câteva organizații neguvernamentale, între care Clubul Politic al Femeilor 50/50, vor lansa un nou îndemn pentru aprobarea unei cote minime obligatorii de reprezentare a femeilor în Parlament.

Unul din autorii referendumurilor găgăuze de la 2 februarie, deputatul Ivan Burgudgi, din Adunarea Populară de la Comrat, le va vorbi astăzi jurnaliștilor de la Chișinău la o conferință de presă.

Biroul permanent al Parlamentului va fi convocat astăzi la Chișinău, urmând să stabilească agenda primelor ședințe în plen din noua sesiune parlamentară.

Ministerul Sănătății va lansa o campanie mediatică de informare a populației despre pericolele alcoolului, campanie care poartă titlul „Cu mintea trează”.

La Bruxelles are loc ședința Consiliului European.

Comisarul european pentru extindere si politica vecinătății, Štefan Füle începe o vizită de două zile la Kiev pentru a impulsiona dialogul dintre putere si opoziţie.

Șefa politicii externe și de securitate europene, Catherine Ashton, îi găzduiește la Bruxelles, la o nouă rundă de convorbiri de îmbunătățire a relațiilor, pe premierul sârb Ivica Dacic și cel Kosovar Hashim Thaci.

Președintele Georgiei, Giorgi Margvelashvili, începe o vizită de două zile în Azerbaidjan.

Secretarul de Stat al Statelor Unite, John Kerry, se va afla în vizită la Seul în Coreea de Sud.

Președintele turc Abdullah Gul găzduiește un summit al Turciei cu Afganistanul și Pakistanul.

Astăzi este sărbătorită Ziua Mondială a Radioului.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG