Linkuri accesibilitate

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.


Cadouri de la Aleksandr Lukașenka pentru foștii lideri ai Ucrainei într-un muzeu din Kiev.

Cadouri de la Aleksandr Lukașenka pentru foștii lideri ai Ucrainei într-un muzeu din Kiev.

13:00 24,2,2017

Camera inferioară a Parlamentului olandez ratifică acordul cu Ucraina

Numărarea voturilor în referendumul despre Ucraina in Schiermonnikoog, Olanda, 6 aprilir, 2016

Numărarea voturilor în referendumul despre Ucraina in Schiermonnikoog, Olanda, 6 aprilir, 2016Camera inferioara a parlamentului olandez a aprobat in noaptea de joi spre vineri compromisul privind acordul de asociere UE-Ucraina, obtinut la Bruxelles de premierul Mark Rutte dupa respingerea proiectului in cadrul unui referendum in aprilie anul trecut.

Olanda era ultima tara din UE care nu ratificase documentul.

textul a primit votul a 89 de deputati din totalul de 150, in conditiile in care 55 au votat impotriva. Spre deosebire de alte puncte de pe ordinea de zi, votul cu privire la Acordul de asociere cu Ucraina a fost nominal – fiecare deputat a trebuit să răspundă dacă susține sau nu ratificarea.

La referendumul consultativ din 6 aprilie 2016, convocat de grupari eurosceptice, 60% dintre olandezi au respins tratatul.

In decembrie 2016, un compromis a fost gãsit la Bruxelles cu partenerii europeni. Textul trebuie acum supus aprobarii Senatului, unde guvernul actual nu are majoritate si depinde de un partid care a votat impotriva textului. Senatul nu va avea ocazia sa examineze proiectul inaintea alegerilor.

12:58 24,2,2017

Goncearenko a fost eliberat, iar agresorii arestați

Aleksi Honcearenko, în piața roșie la Moscova, în onoarea lui Boris Nemțov, 1 martie, 2015.

Aleksi Honcearenko, în piața roșie la Moscova, în onoarea lui Boris Nemțov, 1 martie, 2015.


Parlamentar ucrainean care fusese răpit joi dimineață în Odesa a fost salvat, iar atacatorii se află în prezent în arest, a anunțat biroul de presă al Parchetului local.

Alexei Goncearenko, adjunctul șefului fracțiunii parlamentare „Blocul Petro Poroșenko”, este în vârstă de 36 de ani și originar din Odesa.

Deputatul Alexei Goncearenko a fost inițial membru al formațiunii proruse Partidul Regiunilor, dar după revolta din Piața Maidan, care l-a înlăturat de la putere în anul 2014 pe președintele Viktor Ianukovici, el s-a alăturat partidului actualului președinte, devenind și un adversar vocal împotriva mișcării separatiste proruse din estul Ucrainei.

Potrivit purtătoarei de cuvânt, Goncearenko a fost ținta acestui atac din cauza pozițiilor sale politice. ”Au vrut să-i ardă ochii cu acid și să-i rupă genunchii, deci a suferit mult. Nu aveau în plan să-l ucidă”, a mai spus ea.

17:06 23,2,2017

Un deputat din partidul lui Poroșenko răpit în Odesa

Aleksi Honcearenko, în piața roșie la Moscova, în onoarea lui Boris Nemțov, 1 martie, 2015.

Aleksi Honcearenko, în piața roșie la Moscova, în onoarea lui Boris Nemțov, 1 martie, 2015.


Alexei Goncearenko, adjunctul șefului fracțiunii parlamentare „Blocul Petro Poroșenko”, a dispărut astăzi în Odesa, poliția luând în considerare ipoteza că el a fost răpit.

„Da, într-adevăr, Goncearenko a fost răpit, toate detaliile sunt acum verificate, am aflat despre aceasta în jurul orei 14.30, când au inceput sa sune jurnaliștii” – a declarat reprezentantul Procuraturii.

Colegii lui Goncearenko (36 de ani) spun ca deputatul urma sa aiba o intalnire astăzi la Odesa. Miercuri, el a fost prezent la ședinta Radei Supreme.

14:33 22,2,2017

OSCE spune că incetarea focului nu e respectată

Secretarial general OSCE a spus că există in continuare “importante” violări ale incetării focului si că nu vede "nici un semn” că vreuna din părți s-ar pregăti să-si retragă armaentul greu, asa cum se angajaseră săptămâna trecută.

Lamberto Zannier, a spus la New York, under a prezentat un raport in fața Consiliului de Securitate ONU că “Va trebui să facem presiuni asupra ambelor părți.”

Încarcă mai mult

Opinia dvs.

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG