Linkuri accesibilitate

Criza din Ucraina. LiveBlog

Ucraina văzută de la Bruxelles.


Frescă murală în Kiev.

Frescă murală în Kiev.

11:14 19.8.2016

Rusia ține largi manevre militare in Crimeea

Tancuri și blindate rusești au început largi manevre militare in Crimeea, pe fundalul protestelor Kievului.

In paralel, trei soldați ucraineni au fost uciși în ciocniri în regiunea Donețkului.

Petro Poroșenko a avertizat pe 17 august că nu exclude eventualitatea unei adevărate “inverse militare din parted Rusiei” și că dacă situația in est și in jurul Crimeei continuă să se deterioreze, atunci “vom impune legea marțială și bom ordona mobilizarea."

10:28 19.8.2016

Paul Manafort, consilier al lui Ianukovici și apoi al lui… Trump

Paul Manafort făcând campanie pentru Donald Trump.

Paul Manafort făcând campanie pentru Donald Trump.


The Associated Press a publicat dovezile, printre care un mare număr de emailuri care dovedesc că Paul Manafort, consilierul pe afaceri externe al candidatului prezidențial Donald Trump, a fost, până în ianuarie 2014, consilierul lui Ianukovici, fostul președinte fugit în timpul demonstrațiilor de pe Maidan și astăzi protejat de Putin în Rusia.

Manafort, care a avut multe legături de afaceri cu magnații lui Ianukovici, inclusiv cu comuniștii ucraineni pro-ruși, este astăzi consilierul lui Donald Trump.

Acest vizibil conflict de interese nu poate fi separat de aluziile lui Donald Trump la o posibilă recunoaștere a anexării Ucrainei dacă va fi ales președinte SUA.

Potrivit lui Associated Press, faptul că Manafort nu a raportat Departamentului de Justiție că a făcut lobby pentru ujn lider străin poate fi pedepsit cu până la cinci ani inchisoare și o amendă de $250,000.

11:45 17.8.2016

Nazarbaev spune că Poroșenko dorește un compromis despre Donbas


Președintele kazah Nursultan Nazarbaev a declarat că a vorbit cu Poroșenko și că acesta ar fi doritor să “găsească un compromis” în legătură cu conflictul din estul Ucrainei.

După întâlnirea sa cu Putin la Soci, Nazarbaev a spus că a vorbit cu Poroșenko “recent” și vcă acesta s-a plâns că parlamentul ucrainean “blochează legislația privind modificarea statutului Donbasului”, regiunea separatistă protejată militar de Rusia.

11:52 16.8.2016

discută Ucraina în Ekaterinburg


Ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier i-a spus omologului său rus Serghei Lavrov că Germania insistă pe respectarea și aplicarea integrală a acordurilor de la Minsk.

Lavrov a promis că Rusia va face totul pentru a le aplica.

Lavrov a mai promis și că Rusia va aduce dovezile că Ucraina ar fi prevăzut și pregătit sabotaje în Crimeea.

Mai multe susrse au sugerat recent că Rusia s-ar pregăti să rupă relațiile diplomatice cu Ucraina.

Încarcă mai mult

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG