Linkuri accesibilitate

Criza din Ucraina. LiveBlog (Dan Alexe)

Ucraina văzută de la Bruxelles.


Protest in Kiev, 21 ianuarie, 2017

Protest in Kiev, 21 ianuarie, 2017

16:14 23.1.2017

Fillon: Ucraina nu face ceea ce trebuie, sanctiunile impuse Rusiei ar trebui ridicate

François Fillon cu Vladimir Putin.

François Fillon cu Vladimir Putin.

Candidatul conservator la presedintia Frantei Francois Fillon a declarat că sanctiunile impuse Rusiei sunt inutile si că există riscul ca America lui Donald Trump să o facă oricum, trecând peste capul Europei si lăsând UE izolată.

Fillon a spus că Rusia ar trebui mai intâi să facă un gest, dar că, in acelasi timp, nici Ucraina nu face ceea ce trebuie.

“Sunt convins că sanctiunile economice sunt total ineficiente," a spus Fillon după intțlmnirea sa de azi cu Merkel in Berlin. “Trebuie să găsim alte modalităti de discutii.”

François Fillon​ se intelege bine cu Putin inca din perioada când ambii erau premieri in tările lor respective.

14:36 23.1.2017

Londra către Trump: Sancțiunile anti-ruse rămân

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon in vizită la trupele NATO care se antrenează in Ucraina.

Ministrul britanic al apărării Michael Fallon in vizită la trupele NATO care se antrenează in Ucraina.

Marea Britanie sprijină menținerea sancțiunilor împotriva Rusiei până la punerea în aplicare integrală a acordurilor de la Minsk, a declarat secretarul britanic de apărare, Michael Fallon, la conferința de presă cu ministrul Apărării al Ucrainei, Stepan Poltorak, transmite UNIAN.

Potrivit lui, Londra sprijină cu fermitate și pledează pentru păstrarea integrității teritoriale și a suveranității Ucrainei „în această perioadă foarte dificilă în istoria Ucrainei”.

De asemenea, Fallon a asigurat că, în ciuda Brexit-ului, țara sa „nu va abandona Europa”.

14:06 23.1.2017

Senatorii SUA vor să-l impiedice pe Trump să anuleze sancțiunile impuse Rusiei

Charles Schumer, 4 ianuarie, 2017

Charles Schumer, 4 ianuarie, 2017

Un grup bipartizan de senatori americani, atât democrati sât si republicani, vor propune un proiect de lege menit să-i blocheze lui Donald Trump posibilitatea de a ridica sancțiunile împotriva Rusiei.

Într-un interviu pentru postul de televiziune ABC, seful democrat din Senat, Charles Schumer, a spus că parlamentarii se tem ca administrația Trump ar putea ridica sancțiunile în schimbul unei reduceri a numărului armelor nucleare de către Rusia.

„Dacă vom ridica sancțiunile, atunci vom permite Rusiei să continue să se amestece în alegerile noastre, și sa faca alte lucruri dăunătoare. Acesta ar fi un semnal și către China și Iran”, a spus Schumer.

Potrivit lui Schumer, documentul a fost sprijinit de senatorii republicani John McCain și Lindsey Graham. Anterior, ambii au criticat retorica lui Trump față de Rusia.

17:10 20.1.2017

Parlamentul de la Kiev a adoptat legea ce permite accesul trupelor NATO în Ucraina

Legislativul din Ucraina a adoptat o lege prin care se permite accesul militarilor străini pe teritoriul țării, în vederea manevrelor și exercițiilor militare, pe durata acestui an.

În favoarea legii au votat 236 de parlamentari, cu 10 mai mulți decât era necesar pentru obținerea majorității simple.

În baza actului normativ, trupe americane, dar și ale altor state ce fac parte din NATO sau din programul „Parteneriat pentru Pace”, vor putea derula exerciții militare în Ucraina. Legea urmează să fie promulgată de președintele Petro Poroșenko.

De altfel, chiar președintele le-a cerut membrilor Radei să îi aprobe decizia de a permite accesul pe teritoriul Ucrainei al trupelor străine ce iau parte la exercițiile Sea Breeze-2017 și Rapid Trident-2017.

Încarcă mai mult

Arată comentarii

XS
SM
MD
LG