Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chișinău se desfășoară Forumul de Afaceri Moldo-Estonian. La eveniment participă ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor Marcel Răducan și omologul său estonian Valmar Kiisler.

Ministrul britanic pentru afaceri europene, David Lidington, va ține astăzi, la conferința Partidului Conservator în orașul englez Manchester, un discurs cu titlul: „Este viitorul Marii Britanii în Europa?”. Actualul guvern britanic, condus de conservatorul David Cameron, a promis cetățenilor un referendum despre rămânerea sau ieșirea din Uniunea Europeană, de a cărei funcționare Londra este tot mai des nemulțumită.

Președintele Eurogrupului, olandezul Jeoen Dijsselbloem, vizitează Slovenia, una din țările zonei euro menționată frecvent drept o potențială următoare țintă a ajutoarelor de salvare în vremea crizei datoriilor.

La sediul din New York al Națiunilor Unite continuă până la 4 octombrie Adunarea Generală ONU, care a fost prezentă în presa internațională mai ales grație discuțiilor pe tema programului nuclear iranian și a situației din Siria.

Potrivit agenției Reuter, o echipă de experți ai unei agenții internaționale de combatere a înarmării chimice va începe astăzi o inspecție în Siria, după informațiile că în conflictul intern sirian au fost folosite arme chimice.

China marchează, cu participarea liderilor săi, în frunte cu președintele Xi Jinping, împlinirea a 64 de ani de la proclamarea Republicii Populare chineze. Tot în Extremul Orient Statele Unite și Coreea de Sud marchează a 60-a aniversare a alianței lor bilaterale.

Un comitet internațional de savanți urmează să lanseze oficial un studiu despre încălzirea globală, care constată printre altele că nivelul apei mărilor și oceanelor va crește accelerat mai ales datorită activității umane.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG