Linkuri accesibilitate

Agenda zilei


Directorul executiv al Băncii Mondiale la Chișinău, raport ONU despre Siria, la Praga continuă Forumul 2000.



La Chișinău se află în vizită directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk.

Spicherul Igor Corman și coordonatoarea rezidentă a Organizaţiei Naţiunilor Unite la Chișinău, Nicola Harrington-Buhay vor susţine o lecţie publică la Universitatea de Stat din Moldova cu prilejul Zilei Internaţionale a Democraţiei.

În Cehia continuă astăzi conferința Forumul 2000 instituită de fostul președinte Vaclav Havel, la care iau parte peste 100 de personalități globale din politică, afaceri, știință, media. Anul acesta conferința se concentrează pe oportunitățile și riscurile procesului de tranziție în diferite regiuni, de la cea post-sovietică, la lumea arabă, America latină și Asia.

La Atena, premierul Antonis Samaras va rosti astăzi un discurs la o conferință internațională cu tema „Democrația sub presiune”.

La Moscova, este așteptat în vizită ministrul de externe din Egipt, Nabil Fahmy care se va întâlni cu omologul său rus, Serghei Lavrov.

Premierul pakistanez, Nawaz Sharif începe i o vizită de trei zile în Turcia.

La Geneva, Comisia ONU de Investigație în Siria urmează să prezinte astăzi un raport despre situația drepturilor omului în țara măcinată de război civil.

La Viena, are loc Conferința generală a Agenției Internaționale pentru Energia Atomică, la care va vorbi între alții noul șef al programului nuclear iranian, Ali Akbar Salehi.

La Bruxelles are loc astăzi o conferință despre Somalia la care Uniunea Europeană ar vrea să se asigure că țara africană va rămâne pe făgașul păcii și stabilității.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

XS
SM
MD
LG