Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



In cursul zilei, în ciuda caldurii, va avea loc astazi o şedinţă de guvern la Chisinau.

Ministerul Justitiei anunţă o conferinţă de presă despre asistenţa tehnica europeana acordată pentru reformarea justiţiei. La conferinţa de presă este anunţată prezenta premierului Iurie Leancă şi a sefului delegaţiei Uniunii Europene la Chisinau Dirk Schuebel.

Vara si la instututiile europene ! Aici la Praga, ziua chiar va fi foarte calduroasa si politic deoarece guvernul de stinga al premierului Jiri Rusnok va trebui sa treaca un vot de incredere în Parlament. Potrivit agentiei Reuter este greu de spus daca va obţine cele 101 voturi necesare pentru investitură. Premierul Rusnok a fost numit de preşedintele Milos Zeman, fiind un apropiat al sau, dar social democratii spun ca nu sunt hotariţi daca sa susţină sau nu acest cabinet. Comunistii au declarat ca ii vor da votul, dar partidele de centru dreapta, care au format fosta coaliţie cred ca deţin 101 de voturi si ar putea sa formeze ele un nou guvern… Asa ca.. o stare de criza politica la Praga intr-o vara fierbinte pentru lumea politica de aici.

Astazi se implinesc cinci ani de la războiul de cinci zile dintre Rusia si Georgia, război care s-a soldat cu recunoasterea de catre Rusia a independentei celor doua regiuni separatiste Abhazia si Osetia de Sud.

Ieri, intr-un articol publicat de Wall Street Journal, premierul de la Tbilisi Bidzina Ivanishvili vorbea despre nevoia unei abordari politice pragmatice cu Rusia.

Pe plan cultural, astăzi începe Festivalul filmului de la Locarno, unde va fi prezentată o retrospectivă a filmelor cu George Cukor iar sectiunea „Usi deshise” va fi consacrată noilor producţii cinematografuce din ţările Caucazului de Sud: Armenia, Azerbaijan şi Georgia.
Previous Next

XS
SM
MD
LG