Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



In Moldova lumea se intoarce la lucru după sărbatori. Inclusiv politicienii. Ce putem astepta este ca liderul Democratilor, Marian Lupu să se pronunţe daca partidul său va face coaliţie sau nu cu alianța adhoc de dinainte de sărbatori a PLDM cu PCRM si, desigur, sunt de asteptat reactii de la partidele din cadrul Alianţei fata de decizia preşedintelui de a semna modificarea Legii electorale.

În aceasta saptamina ar urma să fie desemnat un premier la Chisinau si un preşedinte al Parlamentului, asta daca politicienii sunt hotariţi să încerce să pună capat actualei crize politice din Moldova.

Editorialiştii şi analitii politici vor fi si ei, probabil, pe baricade si prin studiourile de radio si de televiziune…

In aceasta saptamina are loс a 12 editie a Festivalului comunitatii LGBT din Moldova, manifestări ce se vor incheia vineri cu un marş.

Simbata si duminică se va afla la Chisinau, comisarul Uniunii Europene pentru extindere şi vecinătate Stefan Füle, într-o vizita privată, aşa cum a fost şi în alţi ani, pentru aniversarea Zilelor Europei.

Pe plan international, astazi sunt ceva mai multe evenimente. Ministrii apararii din ţările Alianţei Nord-Atlantice se întilnesc la Bruxelles.

Preşedintii Bosniei şi Serbiei se vor întilni astazi şi mîine la Ankara cu preşedintele Turciei, urmînd să discute chestiuni economice şi de cooperare regionale, rolul Turciei in zona fiind în creştere.

Jurnalisti şi patroni de organizatii de media din Orientul Mijlociu se intilnesc pentru două zile, începînd de astazi la Dubai.

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedeev, se întilneşte la Moscova cu premierul Vietnamului.

La Malmo, in Suedia începe de astazi şi se va desfășura pînă simbata concursul Eurovision.

În aceasta săptămînă va începe şi Festivalul international al filmului de la Cannes. El începe miercuri şi se va termina pe 26 mai, din juriu făcînd parte și un regizor român, Cristian Mungiu. În competiţie se află o multime de filme americane semnate de regizori de primă mărime, precum, fratii Cohen sau Jim Jarmush, iar filmul de deschidere este Marele Gatsby, ultima ecranizare a celebrului roman al lui Scott Fitzgerald.
Previous Next

XS
SM
MD
LG