Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Potrivit agenției Moldpres la Criuleni va avea loc astăzi lansarea proiectului „Primăvara raioanelor moldovene”, un program de colaborare cu regiuni din UE. Raionul Criuleni va primi vizita unor delegații din provincia italiană Torino și din județul Argeș, din România.

Astăzi la ora 11, în Sala Mare a Muzeului Național de Artă al Moldovei, artistul plastic italian Rinaldo Novali va ține o prelegere cu titlul „Pictura astăzi”. În Galeria Parter a Muzeului este deschisă de la 7 mai expoziția unor lucrări ale artistului italian.

La Varșovia este programată întâlnirea miniștrilor de externe din Germania, Polonia și Rusia: Guido Westerwelle, Radek Sikorski și Serghei Lavrov. Potrivit agenției de știri RIA-Novosti, pe agendă se află relațiile dintre Uniunea Europeană și Rusia, funcționarea Consiliului Rusia-NATO și cooperarea regională la Marea Baltică.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, se va întâlni în stațiunea rusă Soci cu președintele Rusiei, Vladimir Putin. Surse de la Kremlin citate de RIA-Novosti au informat că va fi discutată în primul rând situația din Siria.

Reprezentantul special pentru Caucazul de Sud al Adunării Parlamentare OSCE, Joao Soares, își continuă turneul diplomatic început în Azerbaidjan și continuat în Georgia cu o vizită la Erevan, unde va discuta mai ales despre evoluția negocierilor pentru rezolvarea conflictului azero-armean din Nagorno-Karabah.

La un castel din apropierea Londrei va avea loc astăzi și mâine întâlnirea de primăvară a miniștrilor de finanțe și guvernatorilor Băncilor Centrale din țările G7, având pe agendă criza datoriilor din zona euro și șansele relansării economiei globale după mai mulți ani de performanțe modeste.

O altă reuniune economică începe la Istanbul: adunarea anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare.
  • 16x9 Image

    Mircea Ţicudean

    La Europa Liberă sunt din 1993. Am lucrat mai întâi în secția pentru România, la Programul Internațional, apoi la emisiunea radio pentru R. Moldova, cu o întrerupere de 2-3 ani în care am fost în slujba departamentului de training al Europei Libere, unde am fost și director interimar o perioadă. Începuturile jurnalistice au fost concentrate pe critica literară și actualitate culturală. În prezent, domeniile predilecte sunt progresul social (drepturile minorităților, egalitatea de gen, echitatea socială), prevenirea catastrofei climaterice etc.

Previous Next

XS
SM
MD
LG