Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.



La Chișinău va avea loc astăzi Adunarea Parlamentară a Poloniei și a Republicii Moldova, un grup de cooperare între cele două parlamente. Ședința va fi prezidată de spicherul Senatului polonez, Bogdan Borusewicz și cel al Parlamentului moldovean, Marian Lupu.

La Bruxelles, are loc astăzi reuniunea miniștrilor europeni de externe.

Tot aici sunt așteptați în vizită președintele și primul ministru sârbi, Tomislav Nikolic și Ivica Dacic.

De asemenea, la Bruxelles, începe o nouă sesiune a Parlamentului European.

La Stockholm începe astăzi o vizită de trei zile președintele Turciei, Abdullah Gul.

În Japonia sunt marcați astăzi doi ani de la cutremurul de pământ și valurile țunami care au cauzat dezastrul nuclear de la centrala atomică Fukushima.

La un tribunal de la Moscova începe astăzi procesul de fraudă împotriva avocatului anticorupție, Serghei Magnițchi care a decedat în detenție în 2009 după ce a descoperit o schemă de delapidare a 230 de milioane de dolari din bugetul Rusiei cu ajutorul unor restituirilor de taxe.
  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG