Linkuri accesibilitate

Linii roşii pentru microbuze


Edilii ar trebui să pregătească terenul pentru înlocuirea acestui mijloc de transport perimat cu troleibuze şi autobuze noi


Cînd nu există soluţii adevărate, serioase, apar soluţii năstruşnice, bizare, inutile. E şi cazul cu recenta găselniţă a primarului Dorin Chirtoacă. Edilul, îngrijorat de busculada din maxi-taxiuri, a propus deunăzi aplicarea unor linii roşii în saloanele microbuzelor care să delimiteze spaţiul rezervat pasagerilor în picioare. Aşa vrea primarul să reducă aglomerarea din maxi-taxiuri.

E limpede de pe acum că aceste linii roşii nu vor rezolva nimic. Acum, ca şi înainte, o mulţime de maxi-taxi-uri merg burduşite cu oameni. Liniile roşii sau violete nu vor anula în mod miraculos obişnuinţele oamenilor. Un şofer de microbuz a şi spus deja că nimic nu se va schimba, pentru că „oamenii nu pre înţăleg”. Şi el are dreptate, oamenii nu vor să înţeleagă şi intră cu zecile în microbuze. Mi se pare însă că nici şoferii nu înţeleg şi acceptă cu bucurie să li se umple pînă la refuz vehicolele. Nu sînt şoferii mai breji decît populaţia, asta e de domeniul evidenţei.

De altfel, aceste linii roşii au şi apărut deja în cîteva microbuze, iar efectul a fost deplorabil. Merg microbuzele ticsite cu oameni fără discernămînt tot aşa cum au mers mereu.

Aşadar, nu e o soluţie asta adevărată. Pentru că în mod normal edilii ar trebui să pregătească terenul pentru înlocuirea acestui mijloc de transport perimat cu troleibuze şi autobuze noi şi încăpătoare. Ăsta e viitorul şi în direcţia asta ar trebui să se mişte edilii. În loc să facă asta, vedem că primăria încearcă să păstreze microbuzele, să le prelungească viaţa, recurgînd la linii roşii de delimitare.

Cei care strigau ritos, în faţa primăriei, că nu mai pot supravieţui decît cu tarife de 5 lei pentru o călătorie s-au cuminţit acum şi muncesc cu tariful de 3 lei, care şi el le aduce un profit bunişor. Mai ales dacă îţi umpli microbuzul pînă la refuz.
XS
SM
MD
LG