Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.


Centrul de Informare şi Documentare privind NATO în Republica Moldova organizează o masă rotunda cu tema „Codrii 2011: lecţii învăţate după 1 an de la exerciţiu". Este vorba de unul din cele mai importante exerciţii internationale de gestionare a calamităţilor naturale şi tehnologice, care s-a desfăşurat în Moldova.

Platforma Civică „Acţiunea 2012" va prezenta detalii legate de marşul unionist pe care îl va organiza la Chișinău pe 16 septembrie. Concomitent, primăria a aprobat şi demonstraţia unor organizaţii aşa-numite „stataliste”.

Prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, aflat în Statele Unite, participă la Convenţia Naţională a Partidului democrat, la care va fi desemnată noua candidatură a preşedintelui Barack Obama în alegerile din noiembrie. Cu această ocazie, informează Moldpres, Vlad Plahotniuc are programate o serie de întrevederi cu lideri ai democraţilor americani: congressmani, senatori, guvernatori, funcţionari ai administraţiei de la Casa Albă.

La Convenţia democraților americani va fi prezent şi vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat, Valeriu Streleţ, aflat în Statele Unite la invitaţia Institutului Naţional Democratic .

În Statul Carolina de Nord a început Convenţia Naţională a Partidului democrat, la care preşedintele Barack Obama va fi ales să candideze pentru un al doilea mandat, în noiembrie. Contracandidatul său este republicanul Mitt Romney, care a câştigat deja investitura partidului său. Lucrările convenţiei s-au deschis cu discursul primei doamne a Americii, Michelle Obama. Punctul final va fi pus joi noapte, când Barack Obama va accepta candidatura şi îşi va prezenta viziunea pentru următorii patru ani; un moment care ar putea înclina balanţa opiniei publice în favoarea preşedintelui, cum s-a întâmplat cu patru ani în urmă.

Între timp, Secretarul de stat american, d-na Hillary Clinton îşi continuă vizita în China.

Secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen, începe un turneu în Caucaz: prima etapă este Armenia, după care urmează Georgia şi Azerbaidjan. În Georgia sunt aşteptaţi şi miniştrii de externe ai Poloniei şi Suediei.

Iar la Vladivostok, în Rusia, începe reuniunea ministerială a Asociaţiei pentru cooperare economică Asia-Pacific.
  • 16x9 Image

    Ileana Giurchescu

    Un „dinozaur” al Europei Libere, am început să lucrez în redacția de limba română încă din 1987, la Munchen, Germania, unde mi-am descoperit și cultivat interesul pentru știri și politica internațională. Ca membră a echipei de la Radio Europa Liberă, am „făcut” revoluțiile din 1989, am scris despre căderea URSS și am relatat în direct, alături de Nestor Rateș, despre atentatele teroriste din 11 septembrie 2001. Rămân fascinată de istoria și moștenirea lăsată de Europa Liberă în arhiva audio.

Previous Next

XS
SM
MD
LG