Linkuri accesibilitate

Mărturisirile lui Marian Lupu


Pentru că dl Lupu invocă moralitatea, aş constata că în ultimii 20 de ani politicienilor autohtoni le-a cam lipsit tocmai componenta morală.


Preşedintele Parlamentului Marian Lupu ne-a bombardat luni seara cu declaraţii şi mărturisiri care pe mine unul m-au cam descumpănit şi întristat. „Nu sînt ca şi noi, sînt oameni, dar nu sînt ca şi noi” a spus Lupu despre minorităţile sexuale, adăugînd că din cauza decăderii morale, pe care ar reprezenta-o în viziunea lui homosexualii, a căzut Imperiul Roman. Pot doar să presupun că reprezentanţii minorităţilor sexuale s-au simţit foarte ofensaţi de această declaraţie, dar aş vrea acum să fac o precizare de altă natură.

Pentru că dl Lupu invocă moralitatea, aş constata că în ultimii 20 de ani politicienilor autohtoni le-a cam lipsit tocmai componenta morală. La ce mă refer? Păi, la lucruri bine cunoscute de toată lumea. La promisiunile deşarte din campaniile electorale, la bălăcăreala dizgraţioasă a oponenţilor, la traseismul politic. Păi, chiar trecerea dlui Lupu din Partidul Comuniştilor în Partidul Democrat o fi ireproşabilă din punct de vedere moral? Cel puţin din perspectiva comuniştilor ea ridică serioase semne de întrebare.

Dacă am înţeles eu bine, Marian Lupu se pronunţă acum împotriva majorării salariilor deputaţilor. Invocînd din nou moralitatea, el a zis că nu e bine să aibă deputaţii salarii mărite în timp ce mulţi pensionari nu au nici o mie de lei. Fireşte, e un gest acesta care e în stare să sensibilizeze mulţi cetăţeni. Numai că propunerea de a majora salariile parlamentarilor tot deputaţilor le aparţine. Şi iese că ei vin cu o propunere pe care apoi o dezavuează, iar lumea rămîne impresionată de o simplă schimbare de macaz care, în fond, nu e o mare realizare socială sau economică.

Referindu-se la dorinţa unor parteneri din AIE de a avea un vicepreşedinte al Parlamentului, Marian Lupu a spus că dorinţa asta poate fi satisfăcută la rigoare. Ar putea exista mai mulţi vicepreşedinţi, a zis Lupu, adăugînd că el intuieşte starea de spirit a maselor şi că moldovenilor le este indiferent cîţi vicepreşedinţi are Parlamentul. Interesantă e ideea asta. Dezvoltînd-o, am putea să presupunem că moldovenilor le este indiferent şi cîţi deputaţi sînt în Parlament, şi cine sînt deputaţii, şi poate chiar le este indiferent ce face Parlamentul...
XS
SM
MD
LG