Linkuri accesibilitate

Moldova - o țară strategică în impas


Viitorul Moldovei şi felul cum problemele ei vor fi rezolvate depind de forțele externe active în planul mai larg al regiunii.

Moldova, o țară mică dar strategică, se află în fața unui impas pe mai multe nivele, se spune într-o analiză Stratfor dată publicității joi. Guvernul său e divizat şi în stare de paralizie, şi se confruntă cu o dispută teritorială legată de regiunea separatistă Transnistria. Țara e de asemenea împărțită cu privire la direcția pe care a trebui s-o urmeze: spre Uniunea Europeană sau spre Rusia, şi cu privire la modul în care să colaboreze cu aceste două entități. Viitorul Moldovei şi felul cum aceste probleme vor fi rezolvate depind de forțele externe active în planul mai larg al regiunii. Analiza Stratfor e tradusă de Lucian Ştefănescu.

Fosta republică sovietică Moldova a devenit un câmp de luptă strategic pentru Occident şi Rusia. Țara nu se poate decide cu privire la mai multe chestiuni: parlamentul e divizat, nu se înregistrează nici un progres în rezolvarea disputei teritoriale legată de Transnistria, iar Chişinăul nu se poate hotărî dacă să se orienteze spre Europa sau Rusia, şi încă nu a decis cum să coopereze cu aceste două puteri. Stagnarea înseamnă că forțele externe active în planul mai larg al regiunii vor afecta susbtanțial aceste probleme - şi în acest fel şi viitorul Moldovei.

Peisajul politic al Moldovei ilustrează felul cum această țară e ruptă între Occident şi Rusia. Parlamentul țării e împărțit între Partidul Comunist, sprijinit de Rusia, şi Alianța pentru Integrare Europeană (AIE), care doreşte o apropiere mai mare a Moldovei de Uniunea Europeană. AIE e împărțită la rândul ei în trei partide - Partidul Liberal Democratic din Moldova (PLDM), Partidul Democrat din Moldova şi Partidul Liberal - toate trei având interese diferite. Parlamentul Moldovei este cel care desemnează direct preşedintele, iar diviziunile dintre partidele politice au blocat desemnarea unui preşedinte de mai mult de doi ani.

Au fost discuții cu privire la un posibil compromis în Parlament care să permită numirea unui preşedinte, şi să pună capăt paraliziei de la Chişinău. Planul cel mai realist are în vedere o alianță neoficială între PLDM-ul premierului Vlad Filat şi comunişti. Cu toate acestea, toate partidele se tem că-şi pierd sprijinul, indiferent ce mod de rezolvare cu sens al problemei este ales, astfel încât impasul rămâne, pentru moment.

Unul din punctele majore aflate în dispută în interiorul Moldovei este Transnistria, un teritoriu separatist sprijinit politic şi militar de Rusia. Un progres în rezolvarea disputei teritoriale a părut posibil acum câteva luni, când Germania a făcut din Transnistria o chestiune de securitate cheie de rezolvat cu Rusia. Moscova chiar a dat de înțeles că ar putea permite intrarea în acest teritoriu a unor forțe de monitorizare din Uniunea Europeană sau ale Organizației pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Cu toate acestea, e puțin probabil ca Rusia să-şi retragă forțele din Transnistria, pentru că e în interesul Moscovei să aibă o prezență militară acolo, şi Moldova nu are puterea de a sparge acest statu-quo. În orice caz, nu se aşteaptă înregistrarea unui progres considerabil, în ciuda dorinței Germaniei de a media un acord cu ruşii în interiorul formatului 5+2 (Rusia, Ucraina, Moldova, Transnistria şi OSCE, cu Statele Unite şi Uniunea Europeană ca obsevatori). Transnistria va avea alegeri în decembrie, iar Rusia în mai 2012, şi nici una dintre ele nu vrea să facă vreo concesie Moldovei sau Occidentului înainte de aceste alegeri.

Chestiunea mai largă care împarte Moldova este orientarea politică a țării, şi dacă să fie mai aproape de Uniunea Europeană sau de Rusia. În mare parte din cauza locației strategice a Moldovei, Rusia doreşte să-şi mențină prezența militară în Transnistria şi să prevină o integrare a Moldovei în Occident. Uniunea Europeană e şi ea interesată de Moldova, deşi nu prea ştie cum să acționeze cu privire la acest interes. România a folosit deseori apropiatele sale legături etnice şi culturale cu Moldova pentru a încerca sa tragă această țară în instituții occidentale cum e Uniunea Europeană. Polonia, care se transformă în lider în Europa Centrală şi de Est, ar dori şi ea să vadă că Moldova iese din sfera de influență a Rusiei, dar țările Europei Occidentale sunt mai precaute când e vorba să lase o țară săracă şi divizată politic ca Moldova să intre în Uniunea Europeană.

Din cauză că Moldova e prea mică şi divizată intern cu privire la ce cale anume să aleagă pentru sine, viitorul ei va fi decis în ultimă instanță de puteri din afară, şi de actuala concurență dintre Occident şi Rusia în planul mai larg al regiunii. Rusia va fi cea care va decide în cele din urmă asupra chestiunii transnistrene, iar integrarea Moldovei în Uniunea Europeană va depinde de cât se va putea aduna ea însăşi la un loc cu privire la asta, şi de cât de mult vor coopera diversele state din Uniunea Europeană.
  • 16x9 Image

    Lucian Ştefănescu

    Lucian ȘTEFĂNESCU (născut la Cluj în 1959), ziarist, corespondent la Biroul RFE/RL de la București (din 1991) și apoi redactor în Serviciul românesc al Europei Libere de la Praga.

Previous Next

XS
SM
MD
LG